وبسايت روزنامه دولتي ايران در تحليلي آشفته اسفنديار رحيممشايي را سنتز جبهه انقلاب و ضد انقلاب توصيف کرد و مدعي شد او ميخواهد متدينها، سکولارها و غربگراهاي وطن را جمع کند!
«شبکه ايران» مينويسد: احمدينژاد و گفتماني را که پرچمدارش بود، بايد «تز» انقلاب اسلامي در آوردگاه 84 ناميد. اين تز از سوي 63 درصد مردم که عمدتاً مستضعف و مذهبي بودند پذيرفته شد. متحجرين اما آدرس را اشتباهي آمده بودند. در مقابل، روشنفکران و طبقات مرفه در قامت «آنتي تز» گفتمان انقلاب اسلامي منازعهاي 6-5 ساله را با محمود احمدينژاد تجربه کردند. 37درصدي که عمدتاً به لحاظ اقتصادي مرفه و از نظر سبک زندگي غربگرا ناميده ميشدند. غربگراها نيز بر دو قسماند، سکولارها و وطندوستان. سکولارها اقليتي محض و وطندوستان اکثريتي غالب و باوفا. وطندوستان نيز همچون متحجرين در انتخاب گزينهشان- موسوي- اشتباه کردند.
هرچند اشتباه اين دو قشر جبري تاريخي و غيرقابل اجتناب بود. در ادامه دو قطبي «حزبالله- سکولار» شکل گرفت و سطح منازعه در سال 88 به اوج خود رسيد.
نويسنده آنگاه با منطق و ادبيات منسوخ مارکسيستي ادامه ميدهد: اسفنديار «سنتز» ديالکتيک احمدينژاد با روشنفکران و طبقات مرفه است. مولود برخورد دو جريان اجتماعي و تصادم دو تفکر. صداي متفاوت او از سال 86 شنيده شد. از همان زمان متفاوت از احمدينژاد سخن ميگفت. هنرمندان و روشنفکران با تعجب از اسفنديار ميپرسيدند «تو به اين خوبي چگونه با اين احمدينژاد همکار شدهاي؟!» کيهان و انصار حزبالله نيز با صداي بلند سر محمود فرياد ميکشيدند که «رئيسجمهور حزباللهي را چه به اين منحرف؟!»
شبکه ايران در ادامه مغالطه خود به تحريف قرآن پرداخته و ادامه ميدهد: در منطق قرآن بايد به جاي «مهندسي معقول و منطقي» به استقبال تحولات اجتماعي رفت. احمدينژاد ميداند که هرگز در برابر تحولات اجتماعي نبايد مقاومت کرد و کافي است به جاي نخبگان به مثابه کاتاليزور، به مردم به مثابه موتور محرکه تحولات اعتماد کرد. پس محمود با صبر و بردباري و البته شجاعتي ستودني اجازه تولد يک پديده سياسي جديد از درون دولتش را صادر کرد و تا ريال آخر هزينههاي گزاف آن را پرداخت. در اين ميان جريانات بنيادگراي سياسي با افزودن بر شدت حملات و اتهاماتشان تنها به تسريع يک سزارين تاريخي کمک کردند و اسفنديار رحيممشايي را از پهلوي انقلاب اسلامي بيرون کشيدند، اگر زحمات گروههاي سياسي متحجر نبود، قطعاً ظهور پديده اسفنديار بيش از يک دهه ديگر زمان ميبرد، چه رسد به آنکه او در انتخابات 92 اعلام کانديداتوري کند(!)
نويسنده تصريح ميکند: اسفنديار چيست؟ اسفنديار، هم احمدينژاد است و هم نيست. او از معدود سياسيوني است که در اين روزها درباره احمدينژاد با احترام سخن ميگويد و در عين حال بزرگترين اپوزيسيون احمدينژاد است؛ سهل و ممتنع.
وي سپس مدعي ميشود: آيا اساساً دو قطبي «حزباللهي- سکولار» صورت بندي صحيحي است؟ چرا 63 درصد در برابر 37 درصد آري و 99 درصد در برابر 1درصد، نه؟ براي تحقق اين مهم مؤمنين بايد در بستر يک «سوپر دو قطبي» به اتحاد با وطنپرستان برسند. پس از تجربه حاکميت3 خرده گفتمان سازندگي، آزادي و عدالت، هنگامه ظهور يک سوپر گفتمان رسيده است(!)
درباره اين مغالطه شايان ذکر است که استقبالهاي چند صد تا حداکثر چند هزار نفره از سفرهاي استاني چند ماه اخير احمدينژاد و مشايي در مراکز استانها (اصفهان، رشت، تبريز، اروميه و...) نشان ميدهد که آنتي تز(!) اسفنديار مشايي داراي کمترين اقبالي نيست و مردم با انواع سلايق اين رويکردهاي شترمرغي را مطلقاً نميپسنديد.
علت هم روشن در فهم فطري و عقلاني مردم به جمع نقيضين محال است. بدين ترتيب جمع حاکميت ايمان ديني با سکولاريسم و جدايي دين از سياست يا ادعاي عدالت و خدمتگزاري مردم با فساد 3 هزار ميليارد توماني و ريخت و پاش بيتالمال و نيز جمع ميان غربگرايي و وطندوستي- به عنوان جمع نقيضين- محال است.
اما در اينکه عملکرد خائنانه مشايي بزرگترين ضربات را به احمدينژاد زد و در واقع بزرگترين دشمن حيثيت وي در کنار دست خودش پر و بال يافت، شکي نيست. منطقاً نميشد رويکرد حزباللهي و حاکميت ديني داشت و رويههاي غيرديني يا ضد ديني را ترويج کرد و به عبارتي هم با علي(ع) بود و هم با معاويه.
مشايي که شبکه ايران به حلقه انحرافي نسبت ميدهد، اذعان به رويکردهاي اومانيستي و ماسونيستي اين حلقه است چه اينکه حلقههاي فراماسونري نيز همين شعارهاي جهان وطني و جهان شمولي و انسان محوري را لقلقله زبان کرده و در عمل براساس مرام اباحي، غارت و چپاول حقوق انسانها را پيش ببرند. البته شبکه ايران در اين باره فراموش ميکند يادآور شود که مشايي سوءتفاهمي بزرگ است و صرفاً به اعتبار قرار گرفتن در کنار رئيسجمهور و دستبرد به حيثيت و اعتبار ملي وي توانست از فرصت بيتالمال و رسانههاي متعلق به آن، خود را به رخ بکشد.
محمدباقر قالیباف با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم به سوال هایی خبرنگار این خبرگزاری پاسخ داد که با هم قسمت هایی مهم از آن را مطالعه میکنیم .
تسنیم: شما به هولوکاست معتقدید؟
آن را از تاریخ دان ها سوال کنید، آن اصلا موضوع بحث من نیست. من می خواهم بگویم وقتی لازم نیست و تامین کننده منافع ما نیست، می آئیم این را مطرح می کنیم. حتی یک ذهنیت درست می شود و یک بهانه در دست دشمن ترین دشمن انقلاب اسلامی که صهیونیست ها هستند می دهیم و آرمان های فلسطین را تحت تاثیر قرار می دهیم.دفاع از آرمان فلسطین جزیی از اصول سیاست خارجی ماست؛ نفی هولوکاست که جزیی از آن نیست و بنا به ماهیت جنجالی خود به جای کمک به ما برای پیشبرد اهداف و آرمانهایمان،به دشمن فرصت می دهد تا مظلوم نمایی کند،علیه ما اجماع درست کند و موضع برحق ما در موضوعی مانند موضوع هسته ای را تحت تاثیر قرار دهد. من می گویم با طرح سخنان کم ثمر پرهزینه، زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم ساختیم.منشاء این موضع گیریها هم سیاست زدگی است. این ها بیشتر مصرف داخلی دارد تا مصرف خارجی.ما از سیاست زدگی در عرصه سیاست خارجی بسیار آسیب دیده ایم.سیاست بازان نباید جایی در سیاست خارجی ما داشته باشند چون منافع ملی را قربانی رقابت های سیاسی داخلی می کنند.
تسنیم: فارغ از این موضوع که دولت های دیگر اشتباه کردند و یا سیاست های آن ها درست بوده است خودتان چه کار می کنید، آیا حاضر هستید با آمریکا مذاکره کنید یا خیر؟
من گفتم مذاکره نه تابوست و نه راه حل همه مشکلات.مذاکره یک ابزار است.ما با آمریکا جایی که لازم باشد حتما مذاکره می کنیم.مذاکره با آمریکا هیچ گاه برای ما خط قرمز نبوده است. سال ۸۶ در مرکز مطالعات خاورمیانه این نکته را مطرح کردم که به جای تعریف رابطه مان با آمریکا در قالب تقابل صرف یا تعامل صرف باید به سوی رقابت با این کشور برای تامین منافعمان حرکت کنیم. تفاوت رویکرد رقابتی با رویکرد تقابل گرایی و ائتلاف گرایی در این است که نه مذاکره به خودی خود بد و نه به خودی خود خوب و مطلوب است.مذاکره با هر کشوری(از جمله آمریکا) تنها ابزاری برای تامین منافع و تحقق آرمانها است، مذاکره اگر در قالبی متوازن و برابر صورت گیرد تامین کننده منافع وآرمانهای ماست؛ در غیر این صورت ارزشی ندارد. آن موقع مثالی که زدم گفتم حوادثی در خاور میانه اتفاق می افتد و ظرفیت های انقلاب اسلامی در آنجا ایفای نقش می کنند. آیا می توانیم در مقابل مسلمانان افغانستان، فلسطین و عراق بی تفاوت باشیم؟ آرمان ما اقتضای دفاع از مظلوم را دارد.تامین منافع ملی ما و پیگیری آرمان دفاع از مظلوم اقتضا می کرد که ما در افغانستان و عراق وارد مذاکره با آمریکا شویم. من در آن مقاله عنوان کردم که عدم شرکت ما در مذاکرات بن که مربوط به تعیین سرنوشت افغانستان بود، اشتباه بود؛ چراکه باعث شد تا نقش کمی در تحقق آرمان های انقلاب اسلامی و دفاع از مردم مظلوم افغانستان ایفا کنیم. اما در عراق نشستیم و با آمریکایی ها مذاکره کردیم . آن موقعی که من این مطلب را گفتم هنوز از سوی حضرت آقا این بحث مطرح نشده بود که مذاکره کنیم. حدود ۶ – ۷ ماه پیش از آن بود که من این نکته را گفتم و نظرم این بود که این کار انجام شود…
تسنیم: … آقا فرمودند به نتیجه نمی رسد اما من مخالفتی هم ندارم
در مشهد سال ۸۷ فرمودند که سفیر ایران در عراق با سفیر آمریکا در عراق با هم مذاکره کنند. ما از آن مذاکره ضرر کردیم و یا منفعت بردیم؟ نتیجه آن مذاکره شده یک دولت اسلامی؛ این مذاکره می شود همان رقابت هوشمندانه در عین حفظ مواضع.مذاکره ای متوازن و برابر که طرفین به اهداف خود می رسند. حالا ما بگوییم با آمریکایی ها حرف نمی زنیم، این معلوم نیست که لزوما تامین کننده اهداف انقلابی ما باشد.یا از آن طرف بیاییم بگوییم حل همه مشکلات کشور در گرو مذاکرات با آمریکا است؛ آن غلط است و این هم درست نیست. ما در سیاست خارجی صفر و صدی نداریم.مذاکره به عنوان راهی برای تامین اهداف، آرمانها و منافع ملی همواره در دستور کار است، نه باید آن را رد کرد و نه تقدیس.موفقیت مذاکره هم منوط به این است آمریکایی ها بپذیرند که با جمهوری اسلامی ایران به صورت برابر و متوازن گفتگو کنند؛ نه از موضع بالا.اینکه حضرت آقا می فرمایند من خوشبین نیستیم،به واسطه آن است که آمریکایی روحیه خودبرتربینی دارند و همواره تلاش دارند تا بدون توجه به موقعیت و منافع و اولویت های طرف مقابل مذاکره کنند.این چیزی که جمهوری اسلامی ایران نمی پذیرد.ولی ما با مذاکره اصولی، برابر و راهگشا مشکلی نداریم.
ساعتی پیش حسين مظفر به عنوان رییس ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف در انتخابات یاردهم ریاست جمهوری معرفی شد. همچنین مرتضی طلایی نیز به عنوان رئیس ستاد تهران قالیباف معرفی شد.
مظفر پيش از اين رییس ستاد انتخاباتی ائتلاف پيشرفت بود. مطابق میثاق اولیه ائتلاف مقرر شده بود که ستاد ائتلاف و رییس آن به عنوان رییس ستاد گزینه نهایی ائتلاف پیشرفت فعالیت کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی دبیر ائتلاف سه گانه اصولگرایان چندی پیش اظهار داشته بود: با توجه به تائید صلاحیت هر سه کاندیدای این ائتلاف و گزارش جناب آقای مظفر مبنی بر انجام ماموریت های محوله به ستاد ائتلاف، تصمیم نهایی ائتلاف سه گانه در جلسات مشترک اعضای اصلی اتخاذ خواهد شد. شما برخاسته از بیت جهاد و شهادت هستید محمدباقر قالیباف در حکم انتصاب حسین مظفر به ریاست ستاد خود تاکید کرد: روحیه بسیجی و همت جهادی لازمه تحقق «پیشرفت و عدالت» است و در این راه نباید از دادن جان، و سختتر از آن تحمل بداخلاقیها و تخریبهای دروغین و شیطنت آمیز، هراسید. متن کامل حکم انتصاب دکتر حسین مظفر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف چنین است: برادر ارجمند جناب آقای دکترحسین مظفر با توجه به دانش، تعهد، کاردانی و سوابق درخشانی که از آن برخوردارید، جناب عالی را به عنوان ریاست ستاد انتخاباتی خود در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برمیگزینم. قدرت در اندیشه سیاسی اسلام تنها امانتی سنگین و میدانی برای خدمت به بندگان خدا است. از این رو رقابتها و تبلیغات انتخاباتی باید مصداقی از «مسابقه در خیرات» و منطبق با احکام شرع و قانون و نیز موازین اخلاقی باشد. ما میخواهیم یادآور مردان بی ادعایی باشیم که بزرگترین حماسه تاریخ ایران را رقم زدند و نشان دهیم هنوز هم روحیه بسیجی و همت جهادی است که «پیشرفت و عدالت» را برای سرزمین کهن و پر افتخارما به ارمغان میآورد. در این راه نباید از دادن جان، و سختتر از آن تحمل بداخلاقیها و تخریبهای دروغین و شیطنت آمیز، هراسید. شما که بحمدالله برخاسته از بیت جهاد و شهادت هستید، ثابت کرده اید که مناسب ترین فرد برای مدیریت و نمایش چنین هدف بلندی هستید. بی تردید تمام همکاران و هواداران این بنده ناچیز خدا، شما را در این راه دشوار کمک خواهند کرد.... و«خدا حامی مومنان است.» محمد باقر قالیباف / 4/3/1392
|
|
|||||
|
«فضاى انتخابات، باید فضاى سالمى باشد؛ فضاى تبلیغات، باید با فضاى پروپاگاندهاى معمول دنیا تفاوت داشته باشد.
امروز در دنیا، دمكراسى، یك دمكراسى حقیقى نیست؛ زیرا فشار تبلیغات پُر زرق و برق توخالى، با سخنان فریبآمیز، آنچنان بر ذهن مردم سنگینى مىكند، كه امكان انتخاب درست را به مردم نمىدهد؛ نمىگذارند مردم فكر كنند. هر كس كه مقداری از كارهاى انتخاباتى كشورهاى به اصطلاح دمكراتیك را مشاهده كرده باشد، این معنا برایش واضح است. حرفهایى كه مىزنند، وعدههایى كه مىدهند، قیافههایى كه مىگیرند، تملقهایى كه از بعضى از قشرها یا گروهها مىگویند، ارتباطهایى كه با جناحهاى خاصى برقرار مىكنند تا نظر آنها را جلب بكنند، اینها كارهاى سالمى نیست؛ كارهایى است كه وقتى در یك مجموعهى مردمى انجام گرفت، فضا را مسموم مىكند و قدرت فكر كردن به آنها نمىدهد.
تبلیغ، صحیح و حق است؛ اما با معناى واقعى كلمه، با حفظ حدود شرعى كلمه، به دور از فریب، به دور از كارهاى دروغین و نمایشى، به دور از متهم كردن این و آن. نمىشود ما بگوییم كه مسؤولان انتخابات، نسبت به این قضیه هیچ مسؤولیتى ندارند؛ این شرط سلامت انتخابات است.
|
||
|
|
||||
|
|||||
|
|||||
|
|||||
|
جامعه جغرافیدانان ایران با صدور بیانیهای اعلام کردند که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از محمدباقر قالیباف حمایت میکنند. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«ما براي آن كه ايران خانه خوبان شود؛ خون دل ها خورده ايم»
جامعه جغرافيدانان ايران به عنوان نهادي برآمده از بطن ملت شريف ايران كه متشكل از اساتيد، دانش آموختگان و دانشجويان علوم جغرافيايي است بدين وسيله از هموطنان غيور و انقلابي دعوت به عمل مي آورد با حضور حماسي خويش در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و چهارمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا زمينه تحقق منويات مقام معظم رهبري (دامت بركاته) و معنا بخشي پيام حماسه سياسي و حماسه اقتصادي را فراهم آورد.
عميقا معتقديم، ملت شريف و هميشه در صحنه ايران با حضور حداكثري خويش در جشن بالندگي 24 خرداد علاوه بر تحقق حماسه سياسي، با انتخاب هوشيارانه خود و با عنايت بر مولفه هايي چون ولايت مداري، مديريت جهادي، كارآمدي و تخصص، درك توانمندي هاي محيطي ايران و واقعيت هاي جهاني مي تواند زمينه حماسه اقتصادي و خروج از وضعيت كنوني و ورود به دوره ثبات، اميد، آرامش و همدلي را آن چنان كه در خور ملت ايران است؛ فراهم سازد.
بي ترديد، ايران اسلامي داراي قابليت ها و ظرفيت هاي انساني و طبيعي شاياني است. با اين وجود، تاريخ معاصر ايران اثبات كرده است فقدان شناخت صحيح اين قابليت ها و ضعف مديريت و كنترل اين منابع، موجب عدم پيشرفت بوده است.
ملت شريف ايران، ما به عنوان جغرافيدانان حرفه اي برحسب رشته تحصيلي، پژوهش ها، تجارب و نگاه جامع خود براين باوريم كه شناخت و مديريت اين ظرفيت هاي عظيم و بهره گيري از اين منابع تنها از چنين فردي برمي آيد كه داراي شخصيتي استوار و سابقه اي ستودني در مديريت كلان است. بي شك چنين فردي با لطف الهي، اتكا به مردم و تعامل با صاحب نظران و متخصصين توان دميدن روح اميد، خوشبيني به آينده و باورسازي اقتصاد داخلي و ترميم سياست خارجي و تقويت بخش خدماتي- رفاهي را خواهد داشت.
ما با عنايت به شناخت جامع خود از جناب آقاي دكتر محمدباقر قاليباف، دانشيار جغرافياي سياسي و ژئوپليتيك دانشگاه تهران و حسب سوابق انقلابي و تجارب مديريتي درخشان و توفيقات روز افزون ايشان در حيطه عمل، اعلامي ميداريم موضع ما در انتخابات رياست جمهوري حمايت قاطع از جناب آقاي دكتر محمد باقر قاليباف ميباشد.
جامعه جغرافيدانان ايران
مدتی قبل و ابتدا، تلویزیون صدای آمریكا با پخش و تكرار مستند تخریبی علیه قالیباف این ماموریت را كلید زد و جدیدا نیز بنگاه سخن پراکنی بی بی سی فارسی این ماجرا را وارد فاز جدیدی کرده است؛ بازنشر ناقص بخشی از سخنان قالیباف در جمع دانشجویان در وبسایت معاند کلمه و سپس در این شبکه از جمله این اقدامات است.
این درحالی است که محافل حقوق بشری غربی تصمیم گرفتهاند، تمرکزی جدید را روی محمد باقر قالیباف به عنوان یکی از اصلیترین کاندیداهای اصولگرایان به عمل آوردند.«سرپلهای نفاق» و معاند در رسانه های بیگانه مامور شدهاند علیه قالیباف اسناد و مدارک جمع کنند و آنهارا در اختیار نهادهای حقوق بشری قرار دهند.
این درحالی است که در آستانه انتخابات نمایندگان مجلس و تحلیلگران سیاسی بر اتحاد اصولگرایان تاکید داشته اند و همین مساله موجب نگرانی کشورهای غربی و رسانه های آنها شده است و این تکاپو برای تخریب محمد باقر قالیباف در این راستا ارزیابی میشود چرا که وی در نظر سنجی ها از اقبال بیشتری نسبت به سایر کاندیداها برخوردار است.
همچنین که همگرایی نهایی اصولگرایان و انتخاب گزینه اصلح و فردی که کرنشی در مقابل خواسته های غربی ها نخواهد داشت موجب نگرانی آنها شده است.
البته برخی رسانه های داخلی نیز همسو با این رسانه ها، دست به تخریب قالیباف زده اند و با استناد به این فایل صوتی منتشر شده گزارش هایی از حوادث کوی دانشگاه و اظهار وزیر علوم وقت منتشر کرده اند.
برخی از روزنامه های جریان اصلاح طلب نیز با توسل به این ماجرا قصد تخریب قالیباف را داشته اند، در روزهای گذشته با چهرههای اصلاحطلب دخیل در وقایع سال ۸۲ گفتوگوهایی را ترتیب داده و تلاش کردند رویکرد ناجا در جریان وقایع سال ۸۲ را با سوگیری سیاسی این روزها در هم آمیزد.
اشاره قالیباف و طلایی در مصاحبهها و گفتههای روزهای اخیر مبنی بر دخالت برخی مسئولان دولت اصلاحات در آشوبهای ۸۲ و همراهی ناجا با دانشجویان برای آرام کردن اوضاع بر هم ریخته کوی دانشگاه، در برابر امضا کردن حکم تیر و ورود به دانشگاه توسط دو مقام اصلاحطلب و اجرانکردن آن توسط فرمانده نیروی انتظامی واکنش مصطفی معین وزیر وقت علوم وغلام رضا ظریفیان معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت اصلاحات به دنبال داشته است.
هرچند مسئولان دوره اصلاحات به تعامل خوب و سازنده نیروی انتظامی با دانشجویان و نقش رویکردهای این نیرو در آرام شدن اوضاع اعتراف کردهاند.
همچنین در پی انتشار بخش گزینشی این فایل صوتی، پرویز اسماعیلی سخنگوی ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف در واکنش به پخش برنامه ای تخریبی علیه این کاندیدا در یک شبکه ماهواره ای بیگانه، گفت: اینکه شبکه بی بی سی خط تخریب کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران را از قالیباف شروع می کند، خود حاوی پیامی قابل توجه است .
در همین راستا مرتضی طلایی نیز به انتشار این مطالب در این روزنامه، واکنش نشان داد؛ طلایی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر با اشاره به مواضع اخیر مصطفی معین و ظریفیان مسئولان وزارت علوم در دوره اصلاحات، تصریح کرد: موضوعی که دوستان از آن اظهار بی اطلاعی می کنند مربوط به سال 82 می شود و زمانی که تعدادی از مسوولان دولت وقت در ملتهب کردن فضای دانشگاه نقش داشتند و عده ای از دانشجویان را به اعتراضات خیابانی ترغیب می کردند. در این فضا آقای قالیباف در شورای امنیت حضور پیدا کرد و برای قطع این مدیریت پنهانی آشوب ها اصرار بر مجوز حضور در کوی دانشگاه را داشت و مسوولان دولت وقت که در جلسه حضور داشتند بصورت مکتوب مصوب کردند و این مجوز را به قالیباف دادند.
طلایی تاکید کرد: اما نکته اینجاست که همه و بویژه این آقایان خیلی خوب می دانند که قالیباف از این مجوز استفاده نکرد و حتی به ما و همکاران پلیس تهران گفت وقتی این دوستان این مجوز را به من دادند مطمئن باشید که دیگر شلوغی و اعتراضی نخواهیم داشت و البته همین شد و دیگر آن اعتراضات ادامه پیدا نکرد. چرا؟ چون آن کسانی که به اعتراضات سامان می دادند و از دانشجویان استفاده ابزاری می کردند خودشان متوجه قضیه شدند. دانشجویان هم با اینکه در سالگرد واقعه 18 تیر نگذاشتند که رییس وقت دانشگاه تهران صحبت کند با گل و تشویق از بنده به عنوان رییس پلیس وقت تهران استقبال کردند.
حال پس از اعلام نتایج نهایی تایید صلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان باید منتظر تخریب بیشتر محمد باقر قالیباف در این رسانه های بیگانه باشیم؛ فردی که در نظر سنجی های انجام شده توسط نهادها و ارگان و سازمان های مختلف در صدر این نظر سنجیها قرار دارد و فردی است که بسیاری از تحلیلگران سیاسی معتقدند که وی میتواند گزینه نهایی اصولگرایان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باشد.
او با اشاره به فعاليتهاي كشاورزي مردم اين شهر گفت: بزرگترین مجاهدتی که شما مردم تاکستان مي توانید انجام دهید، اين است كه قبل از آنکه به شغل کشاورزی به عنوان یک كار براي كسب درآمد نگاه کند توجه داشته باشید به اين نكته که خداوند بحث رزق و روزی مردم را در دست شما قرار داده توجه داشته باشید که اين توفیق بزرگی برای شماست.
قالیباف به دينداري و ولايتمداري مردم اشاره كرد و گفت: مردم ما دین و انقلاب خود را دوست دارند و هرگز به خاطر مسائل جاری و روزمره و مشکلات اقتصادی دست از انقلاب، دین، راه شهدا و امام و اطاعت از ولایت برنمی دارند. این اساس فلسفه انقلاب اسلامی است. مردم ما در طول تاریخ این مسئله را نشان داده اند. اما نکته ای که در این میان باید به آن توجه شود آن است که همان اسلام، همان بزرگان دین، همان حضرت امام راحل و امروز نیز مقام معظم رهبری دائما این حرف را با ما در میان ميگذارند که اگر مدیران جامعه اسلامی این ظرفیت و توانایی را نداشته باشند که مسائل و مشكلات مردم را با حفظ کرامت و رعایت عدالت حل كنند، همين مردمی که اينچنين عشق به اسلام دارند شايد روزی در دین خود نیز دچار آسیب شوند. همانطور که امروز بعضی از جوانان را می بینم که منتقد هستند و به جای آن که این ضعف را به من مسلمان بگیرند، ممکن است اشتباهاً این ضعف را متوجه اسلام بدانند. با ضعف در مدیریت، کوتاهی و کم کاری باعث چنین آسیبی به جامعه که در رأس آن اسلام است می شويم. این نکات را به خودم و مدیرانی که امروز از یک بهداری تا بالاترین بخش اجرایی کشور را مديريت ميكنند عرض می کنم.
او در جمع مردم شهر تاكستان یادآور شد: امروز مردم از شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی راضی نیستند، البته هرگز قصد ندارم که بگویم دیگران کاری نکرده اند، آنها نیز حتما تلاش خود را کرده اند، اما حرف ما این است که آن تلاش کفایت لازم را نکرده است، چرا که اگر کفایت می کرد امروز وضع اقتصادی و فرهنگی کشور این نبود. در حوزه فرهنگی آسیب های جدی دیده ایم. یکی از خسارت های مهم آن است که همین الان که در مقابل شما مردم زحمتکش و متدین قرار گرفته ام، شما مردد هستید به حرف من اعتماد کنید یا نه، اگر شما با تردید به حرف من نگاه کنید این بزرگترین آسیب برای هر جمعي است که می خواهد کارش را آغاز کند. در دوران دفاع مقدس هیچ گاه همرزمان و همسنگران نسبت به هم بی اعتمادی نداشتند، وقتی به آن دسته و گروهان می گفتیم تو از این جا برو و من از سمت دیگر می روم تا سنگر بزنیم، هر دو طرف یقین داشتیم که یا سنگر را می زنیم یا شهید می شویم و یا به نتیجه می رسیم. هیچ کس با شک و تردید نگاه نمی کرد، اما امروز این شک و تردید و سوال در ذهن شما ایجاد می شود که دیگران هم در دورههاي گذشته همین حرف ها را زدند و عمل نكردند. این خسارت بزرگی است و این خسارت مهم تر از بی آبی و تنش های اقتصادی است.
وی با تأکید به ضرورت پرهیز از بداخلاقی و هتک حرمت در كشور گفت: ما انقلاب کردیم تا مبادی اخلاق را در جامعه حفظ کنیم و نبی مکرم اسلام(ص) نیز مبعوث شد تا مکارم اخلاق را در جامعه حفظ کند، اگر پا روی اخلاق بگذاریم مطمئن باشید اقتصاد نیز منهدم می شود.
قاليباف در ادامه گفت: حرف ما این است که همه عزیزان تلاش خود را کرده اند، اما این تلاش کفایت لازم را نکرده، چرا که اگر کفایت می کرد وضع مواد مخدر، اعتیاد و تورم این گونه نبود و در زندگی ها چنین مشکلاتی وجود نداشت. مردم ما امروز می خواهند به این نابسامانی ها پایان داده شود.
محمد باقر قالیباف با طرح این پرسش که چرا این اتفاقات و معضلات در کشور رخ می دهد؟ تأکید کرد: یکی از علت هایی که این اتفاق ها می افتد این نیست که مسئولان صدای مردم را نميشنوند، مسئولان صدای مردم را می شنوند، اما به حدی مسائل حاشیه ای در اداره کشور ایجاد می شود که مسائل اساسی و مشکلات مردم خواسته و ناخواسته به فراموشی سپرده می شود. مردم دوست دارند مسائل و مشکلات آن ها حل شود، اما وقتی در مجموعه روند مدیریت ها می بینیم که اختلاف وجود دارد مشکلات برطرف نخواهد شد.
وي خطاب به مردم شهر تاكستان افزود: ما به دنبال قضاوت نیستیم و هرکجا اختلاف هست نمی توانیم بگوییم یک طرف کاملا درست می گوید و یک طرف کاملا غلط. هر دو طرف اشکال دارند و ممکن است سهم ها تفاوت داشته باشد، اما مدیر معتقد و انقلابی که قصد خدمت دارد اساسا به دنبال اختلاف و دعوا نمی رود، چرا که احساس می کند اگر به دنبال اختلاف باشد اساس کار را از دست خواهد داد. همین اختلافات و رفتارهای سیاست زده در حوزه مدیریت و اقتصاد و برای این که قانون را اجرا نکنیم رخ داده است. نتیجه آن می شود که اگر درآمد ما در کشور از 20 ميليارد به 120 میلیارد دلار برسد. هیچ تفاوتی در وضع اقتصاد نمی کند به نحوی که مسائل و مشکلات بدتر می شود که بهتر نمی شود.
قالیباف ادامه داد: با اطمینان عرض می کنم که بنده به عنوانی يك خدمتگذار هیچ گاه در دوران مدیریتم خلف وعده انجام نداده ام. در تهران ده تا دوازده میلیون جمعیت زندگی می کنند شما از مردم تهران سوال کنید آیا تاکنون اتفاق افتاده که قالیباف وعده ای به مردم بدهد و خلاف وعده عمل کند. با همین سابقه می گوییم که کشور به فضل الهی و برکتی که خدا به این سرزمین داده است امکان پیشرفت در همه عرصهها دارد. این برکت قبل از آن که یک ظرفیت اقتصادی باشد یک ظرفیت انسانی است. این که مقام معظم رهبری بارها می فرماید بزرگترین فرصت ما جوانان هستند ناظر به همین موضوع است. جوانان، نیروی انسانی، نخبگان و زحمتکشان کشور که مظلومانه برای رزق مردم تلاش می کنند مهم تر از نفت و گاز کشور هستند.
قالیباف با اشاره به پیشرفت ها و تحولات شهر تهران در دوران جدید مدیریتی گفت: این خطاست اگر احساس کنیم قالیباف یک نفره این کار را انجام داده است. بنده تنها به این تشخیص رسیدم که به مردم، نخبگان و کارگران عزیزی که در این فضا کار می کنند اعتماد کنم. در زمان افتتاح تونل نیایش گفتم من هر هفته این تونل را بازدید می کردم. مردم فکر می کنند این تونل با دستگاه های آنچنانی که از خارج وارد کرده ایم، حفر شد، اما باید بدانند این تونل را با همان امکانات خودمان، نیروی دست و ابتدایی ترین امکانات فنی به سرانجام رساندیم. خدا را شاهد می گیرم جوانان، از یک مهندس تا یک کارگر آنچنان باغیرت در تونل نیایش کار می کردند که همه انگیزه پیدا کردند.
قالیباف افزود: روز گذشته در آتشنشانی یک شهید تقدیم به انقلاب اسلامی کردیم. این جوان آتشنشان برای نجات یک دختربچه به وسط آتش رفت، او را پیدا کرد و ماسک خود را به دهان این دختربچه زد. دقایقی بعد، وقتی دختربچه را از آتش بیرون آورد به کما رفت و روز گذشته به علت مرگ مغزی به رحمت خدا رفت. باید از خودمان بپرسیم که این فرد با چه روحیه ای این کار را انجام داده است؟ این کار با انگیزه درونی خود او انجام شده و همین انگیزه است که می تواند شهر و کشور را بسازد. ما به این می گوییم مدیریت جهادی و روحیه ای که منطبق بر فرهنگ اسلامی است.
قالیباف ادامه داد: مهم ترین اعتراضی که به گذشته دارم، این است که در روند اجرایی کشور از این فرهنگ فاصله گرفتیم. اگر ما مردم و مسئولان این فرهنگ و روحیه را به محیط کار بازگردانیم، بسیاری از مسائل درست خواهد شد. با اطمینان عرض می کنم وقتی امروز این روحیه و فرهنگ جهادی و مدیریت صحیح وجود ندارد و اختلافات پیش می آید، قطعا کشور دچار مشکلات میشود. ما در حوزه کشاورزی چه ضعفهایی داریم؟ ضعف ما حوزه در کشاورزی این است که وضعیت تجهیزات و تکنولوژی بسیار ضعیف و عقب افتاده است. چگونه می شود که مدرن ترین ماشین ها، با بالاترین قیمت ها و با پول و سرمایه بسیار وارد کشور می شوند، اما وقتی شما می خواهید تجهیزات کشاورزی را وارد کنید، از ال سی بانک تا گمرک مانع ایجاد میکنند. به همین دلیل است که شما می بینید فلان ماشین لوکس 500 میلیون تومانی به کشور می آید، اما وقتی می خواهیم یک تراکتور را وارد کنیم ، دچار مشکل میشویم. کشاروزی که 65 سال از عمرش می گذرد و یک روز در هفته فرزندان او بر اساس یک فرهنگ اصیل ایرانی می خواهند میهمان او شوند، چرا باید به دلیل مشکلات اقتصادی نگران باشد؟ چرا باید یک کشاورز در این سن نه تحت پوشش بیمه باشد و نه مستمری دریافت کند؟ آیا ظرفیت ایجاد این حداقل امکانات رفاهی در کشور نیست؟ با اطمینان عرض می کنیم که این ظرفیت وجود دارد. وقتی می گوییم با عدالت بیمه می دهیم، چرا باید میان بیمه شهری و روستایی تفاوت وجود داشته باشد؟ کجای عدالت اجازه می دهد این کار را بکنیم؟
قالیباف دلیل این مشکلات را سیاست زدگی دانست و اضافه کرد: وقتی به سر و صداهای سیاسی و سیاست زدگی می افتیم، دیگر گوش و ذهن ما، خرج حل مشکلات مردم نمی شود. تنها در ذهن ما این است که با رقیب سیاسی خود چکار کنیم. به این ترتیب فرصت ها را از دست می دهیم.
وی ادامه داد: امروز یارانه ها در بخش های مختلف داده شده، اما آیا واقعا اگر در کنار پرداخت یارانه مستقیم، یارانه تولید نیز پرداخت شود بسیاری از مشکلات امروز کشور حل نمیشود؟ چرا به این بخش توجه نکردیم؟ چرا اجازه ندادیم یک روستایی که تولید می کند، به تولید خود رونق بدهد؟ در نتیجه همین سیاستهای غلط روز به روز روستاها خالی شده و حاشیه نشینی اطراف شهرها افزایش پیدا کرده است.
قالیباف ادامه داد: امروز در اکثر شهرها 30درصد از جمعیت حاشیه نشین هستند ، چه در شهرهای بزرگ و چه در شهری مثل قزوین که 30 درصد مردم حاشیه نشین شدهاند. چرا نباید به این افراد یارانه تولید پرداخت کنیم تا بتواند در روستای خودشان کار کنند و هم به خانواده خود خدمت کنند هم به تولید کشور.چرا این یارانه پرداخت نمیشود، به دلیل آنکه ان مسئولی که باید به فکر مردم باشد، دغدغهاش مسائل حاشیهای و تنشزاست که چند ماه پیش مردم در مجلس شورای اسلامی شاهدش بودند. صحنههای تلخی که پس از آن مقام معظم رهبری فرمودند هم خلاف عرف، هم خلاف شرع و هم خلاف قانون و اخلاق بود.
قالیباف ادامه داد: کشور نیازمند تحرک است و اینگونه باید بتوانیم مشکلات را حل کنیم. امروز دلالی، اقتصاد و کشاورزی را از پا درآورده است. به عنوان مثال در منطقه ما- در مشهد و طرقبه- باغداری در اولویت است و گیلاس و سیب بهترین محصولات دامنه بینالود هستند. اواخر سال 70 که از خیابان رد می شدم دیدم در کنار خیابان تابلو زده گیلاس طرقبه. از او پرسیدم کیلویی چند؟ گفت کیلویی 1250 تومان. به پدرم زنگ زدم و گفتم این گیلاس را چند می فروشید گفت گیلاس را کیلویی200 تومان از ما می خرند، ولی ما رسم داریم که به کارگری که در سر مزرعه کار می کند ناهار بدهیم، اگر قرار باشد ناهار کارگر و بقیه هزینه ها را پرداخت کنیم، دیگر چیزی برای ما باقی نمی ماند. در این میان سوال است مبلغ 1050 تومانی بین خرید و فروش به جیب چه کسانی می رود؟ مصرف کننده و تولید کننده مشخص هستند اما سودش را فرد دیگری میبرد. آیا واقعا این وضعیت قابل ساماندهی نیست؟
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: با اطمینان عرض می کنم که تمام این مشکلات قابل ساماندهی است. حل چنین مسائلی همت و مدیریت می خواهد. مدیران باید روزی 16-17 ساعت به صورت عادلانه و با برنامه کار کنند. اگر توفیق خدمت پیدا کنم و مشیت الهی بر این باشد، بدانید به فضل الهی و کمک شما مردم عزیز، از همان سال نخست شاهد تغییرات کاملا محسوس در زندگی خود باشید.
سه شيفت كار كردن معلمان با كرامت آنها سازگار نيست. چگونه ميشود با اين وضع حقوق و امنيت شغلي، دغدغه معیشت نداشت و به جايگاه واقعی معلمي رسيد؟ معلم فقیر در شان ایران سربلند نیست.
شهردار تهران با انتقاد از این که اکنون بیشتر معلمان در کشور ما به دلیل دغدغه معیشتی دو شغله اند و اگر این طور نباشد قادر به اداره زندگی نیستند، گفت: سه شيفت كار كردن معلمان با كرامت آنها سازگار نيست. چگونه مي شود با اين وضع حقوق و امنيت شغلي، دغدغه معیشت نداشت و به جايگاه واقعی معلمي رسيد؟ معلم فقیر در شان ایران سربلند نیست. محمد باقر قالیباف در دیدار با جمع کثیری از معلمان، ضمن تشریح مشکلات مختلف موجود در کشور به مشکلات این قشر زحمتکش پرداخت و برنامه های خود برای ارتقای وضعیت معلمان را ارائه کرد.
وی تأکید کرد: هیچ حسی جز این که احساس کنم همه وجودم متعلق به اینجاست ندارم.در دوران دفاع مقدس بارها و بارها کنار عشایر عرب از ارتفاعات «اللهاکبر» از آغاز جنگ تا روزهای پایانی جنگ جنگیدیم و با همه وجودم، غیرت، شجاعت و دلبستگی آنها را به اسلام و کشور مشاهده کردم.
قالیباف تأکید کرد: ازاینرو دوباره در این استان برای تجدید بیعت با دوستان شهید، همسفران و شما مردم باوفا حضور پیدا کردم که بهفرموده امام خمینی(ره) دین خود را به انقلاب ادا کردهاید.
قالیباف در ادامه گفت: شما با روحیه جهادی و حضور در دوران دفاع مقدس نشان دادید که آنچه مهم نیست قومیت و زبان است. همه این مردم در دوران دفاع مقدس ایستادند، دفاع کردند و خون دادند.
وی اظهار داشت: امروز هیچکس نباید همچون دوران دفاع مقدس با دیگری تفاوت داشته باشد، چرا که اسلام، انقلاب، قانون اساسی و اخلاق این اجازه را نمیدهد.
وی همچنین خطاب به بزرگان و شیوخ استان خوزستان افزود: با شما بیعت میبندم همانطور که در دوران دفاع مقدس با هم ایستادیم، خون دادیم و جانباز شدیم، با همان حضور مقتدرانه دولت آینده را از همه اقوام، گروهها و آنهایی که قصد خدمت دارند تشکیل دهم.
قالیباف افزود: بنده معتقدم اگر جنوبغرب ایران را که اساس داراییها و منابع کشور است بسازیم در واقع تمامی ایران را ساختهایم. هروقت به اینجا میآیم جز غصه و ناراحتی چیزی باقی نمیماند، امیدوارم اینجا را بهسرعت به رشد و نمو خواهیم رساند.
محمدباقر قالیباف که بهمنظور دیدار با اقشار مختلف مردم و سخنرانی در جمع آنها به استان خوزستان سفر کرده است، ابتدا وارد شهر آبادان شد.
قالیباف در ادامه ضمن ادای احترام به شهدای هشت سال دفاع مقدس، در نظر دارد تا سر مزار شهدای گمنام شلمچه نیز حضور پیدا کند.
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و در سالروز ولادت امیرالمؤمنین علیه السّلام تبلیغات رسمی انتخابات ریاست جمهوری محمدباقر قالیباف از خرمشهر و با زیارت شهدای شملچه آغاز میشود.
به همین منظور قالیباف دقایقی پیش وارد خرمشهر شد و به زیارت شهدای شملچه رفت. وی قرار است با حضور سر مزار شهدای 8 سال دفاع مقدس و همچنین شهدای آزادسازی خرمشهر، نسبت به مقام شامخ شهدا ادای احترام کند.
قالیباف همچنین در ادامه سفر به استان خوزستان با شیخ عدنان، از شخصیتهای برجسته خرمشهر و برخی دیگر از بزرگان و شیوخ این شهر دیدار خواهد کرد.
قالیباف لحظاتی قبل وارد یادمان شلمچه، نخستین خاکریز دوران دفاع مقدس شد و به شهدای عملیات کربلای 5 ادای احترام کرد.
همچنین او با حضور در نقطه صفر مرزی و در مسجد شلمچه، بر مزار 8 شهید گمنام دوران دفاع مقدس حاضر شد و به قرائت نماز پرداخت.
جمعی از بزرگان و شیوخ قبایل عرب استان خوزستان صبح امروز با حضور در منزل شیخ عدنان، از بزرگان خرمشهر با محمدباقر قالیباف دیدار کردند.
پلاکاردهای بهزبان عربی برای خوشآمدگویی به محمدباقر قالیباف در ورودی منزل شیخ عدنان نصب شده بود. در این دیدار 100 نفر از بزرگان و شیوخ طوایف، قبایل و عشایر عرب استان خوزستان با قالیباف بیعت کردند.
هویت من در خرمشهر شکل گرفت/ خوزستان را بسازیم، ایران را ساختهایم/ ما خرمشهر را آزاد کردیم ولی خرمشهر را نساختیم/ ضمانت وعده های من، کارنامه ۳۵ ساله ام است/ مردم باید در تصمیم گیری ها تاثیر گذار باشند
قالیباف در ابتدای سخنان خود با اظهار خرسندی از حضور در خرمشهر گفت: سوم خرداد یکی از روزهای فراموش نشدنی تاریخ ایران است که افتخار بزرگی برای همه ماست. این مسجد نیز نماد مقاومت و جهاد در کشور است.
ضمانت وعده های من، کارنامه ۳۵ ساله ام است/ مردم باید در تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشند/ نباید فقط مردم را هنگام رای دادن دید.
محمدباقر قالیباف که به منظور دیدار با اقشار مختلف مردم و سخنرانی در جمع آنها به استان خوزستان سفر کرده است، دقایقی قبل وارد شهر آبادان شد. ادای احترام به شهدای هشت سال دفاع مقدس، اولین برنامه او در این سفر خواهد بود و تا دقایقی دیگر بر سر مزار شهدای گمنام شلمچه حضور خواهد یافت.
…۲
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و در سالروز ولادت امیرالمومنین(ع) تبلیغات رسمی انتخابات ریاست جمهوری محمدباقر قالیباف از خرمشهر و با زیارت شهدای شملچه آغاز خواهد شد. به همین منظور قالیباف دقایقی پیش وارد خرمشهر شد و به زیارت شهدای شملچه رفت. وی قرار است با حضور بر سر مزار شهدای ۸ سال دفاع مقدس و همچنین شهدای آزادسازی خرمشهر، نسبت به مقام شامخ شهدا ادای احترام کند.
قالیباف همچنین در ادامه سفر به استان خوزستان با شیخ عدنان، از شخصیت های برجسته خرمشهر و برخی دیگر از بزرگان و شیوخ این شهر دیدار خواهد کرد.
…۳
دکتر قالیباف لحظاتی قبل وارد یادمان شلمچه، نخستین خاکریز دوران دفاع مقدس شد و به شهدای عملیات کربلای ۵ ادای احترام کرد. همچنین او با حضور در نقطه صفر مرزی و در مسجد شلمچه، بر مزار ۸ شهید گمنام دوران دفاع مقدس حاضر شد و به اقامه نماز پرداخت.
…۴
جمعی از بزرگان و شیوخ قبایل عرب استان خوزستان صبح امروز با حضور در منزل شیخ عدنان، از بزرگان خرمشهر با محمد باقر قالیباف دیدار کردند.
پلاکاردهایی به زبان عربی برای خوشآمدگویی به محمدباقر قالیباف در ورودی منزل شیخ عدنان نصب شده بود. در این دیدار ۱۰۰ نفر از بزرگان و شیوخ طوایف، قبایل و عشایر عرب استان خوزستان از قالیباف حمایت کردند. قالیباف نیز طی سخنانی در این دیدار ابراز داشت: امروز در روز جمعه، روز ولادت امیرالمومنین(ع) و ماه رجب، در روز، ماه و ایام عزیزی قرار داریم همچنین امروز سالروز فتح خرمشهر است که برای همیشه نقطه عطفی در تاریخ سرزمین ایران اسلامی خواهد بود. توفیق بزرگی است که در چنین روزی برای حرکت در مسیر حماسه سیاسی تصمیم گرفتهام که آغاز رقابت انتخاباتی و تبلیغاتیام را از این شهر مقدس و استان شهید پرور شروع کنم. دلیل آن نیز روشن و مشخص است؛ بنده یک بار به لطف خدا در سال ۱۳۴۰ در مشهد مقدس و در کنار مرقد شریف ثامنالحج پا به دنیا گذاشتم، اما اعتقادم بر این است که به عنوان محمدباقر قالیباف از بُعد هویت شخصی و زندگی معنوی یک بار دیگر در سن ۲۰ سالگی متولد شدم و هویت من از بُعد معنوی و مادی در سرزمین خوزستان، شهر شهیدپرور خرمشهر و مردم محب اهلبیت این استان، عشایر عرب و این سرزمین شکل گرفت.
وی تأکید کرد: هیچ حسی جز این که احساس کنم همه وجودم متعلق به این جاست ندارم. در دوران دفاع مقدس بارها و بارها در کنار عشایر عرب در ارتفاعات «اللهاکبر» از آغاز جنگ تا روزهای پایانی جنگیدیم و با همه وجودم، غیرت، شجاعت و دلبستگی آنها به اسلام و کشور را مشاهده کردم، از این رو دوباره در این استان برای تجدید بیعت با دوستان شهید، همسفران و شما مردم باوفا حضور پیدا کردم که به فرموده امام خمینی(ره) دین خود را به انقلاب ادا کردهاید.
قالیباف در ادامه گفت: شما با روحیه جهادی و حضور در دوران دفاع مقدس نشان دادید که آنچه مهم نیست قومیت و زبان است. همه این مردم در دوران دفاع مقدس ایستادند، دفاع کردند و خون دادند. امروز هم هیچ کس نباید همچون دوران دفاع مقدس با دیگری تفاوت داشته باشد، چرا که اسلام، انقلاب، قانون اساسی و اخلاق این اجازه را نمیدهد.
وی همچنین خطاب به بزرگان و شیوخ استان خوزستان افزود: با شما عهد می بندم همان طور که در دوران دفاع مقدس با هم ایستادیم، خون دادیم و جانباز شدیم، با همان حضور مقتدرانه دولت آینده را از همه اقوام، گروه ها و آنهایی که قصد خدمت دارند تشکیل دهم.
قالیباف در پایان گفت: بنده معتقدم اگر جنوب غرب ایران که اساس داراییها و منابع کشور است را بسازیم در واقع تمامی ایران را ساختهایم. هروقت به این جا میآیم جز غصه و ناراحتی چیزی باقی نمی ماند، اما انشاءالله این جا را به سرعت به رشد و نمو خواهیم رساند.
…۵
محمدباقر قالیباف در ادامه این دیدار همراه با تعدادی از بزرگان قبایل و شیوخ عرب به حسینیه حضرت آیتالله مرحوم سیدعلی عدنانی رفت و بر سر مزار آیتالله سید علی عدنانی از بزرگان و شیوخ خرمشهر حاضر شد و به قرائت فاتحه پرداخت.
قالیباف تا دقایقی دیگر با حضور در گلزار شهدای خرمشهر به مقام شامخ شهدای این شهر در دوران دفاع مقدس ادای احترام خواهد کرد.
…۶
محمدباقر قالیباف دقایقی پیش با حضور در گلزار شهدای خرمشهر با قرائت فاتحه و نثار گل به مقام والای شهدای ۸ سال دفاع مقدس و به خصوص شهدای حماسه آزادسازی خرمشهر ادای احترام کرد. محمدباقر قالیباف در مزار گلزار شهدای خرمشهر مورد استقبال مردم این شهر قرار گرفت. وی همچنین بر سر مزار برخی از شهدای گمنام شهر خرمشهر حضور یافت و یاد آنها را گرامی داشت. قالیباف سپس بر سر مزار شهید حسن مجتهدزاده، یکی از شهدای نامدار خرمشهر و دیگر شهدای پیروزی انقلاب اسلامی حضور یافت و به قرائت فاتحه پرداخت.
…۷
محمد باقر قالیباف با حضور در منزل آیتالله سیدنبی موسوی، امام جمعه و نماینده ولیفقیه در خرمشهر با وی دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف طی سخنانی در این دیدار ضمن تبریک ولادت امام علی(ع) اظهار داشت: با تأسی به فرهنگ امامعلی(ع) و نهجالبلاغه و با مجاهدت رزمندگانی که محب اهلبیت(ع) بودند، آن حماسه بزرگ در فتح خرمشهر اتفاق افتاد و امروز را که سالروز فتح خرمشهر و حاصل خون بهترین فرزندان این کشور است تبریک میگوییم.
وی ادامه داد: ما به خرمشهر آمدیم تا با شهدا تجدید بیعت کنیم و به یاری خداوند بتوانیم با روحیه جهادی گام برداشته و دین خود را به کشور، نظام، انقلاب و همسنگران خود ادا کرده و به نوعی دیگر جهاد را آغاز کنیم.
قالیباف همچنین افزود: از اول انقلاب در حوزه دفاع این جهاد آغاز شد و امیدواریم امروز نیز با تأثیر از همین فرهنگ جهادی بتوانیم حماسه سیاسی و پس از آن حماسه اقتصادی را برای مردم ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت رسیدگی به وضعیت خرمشهر گفت: حتما مردم خرمشهر آگاه هستند از روزی که بنده در شهرداری تهران حضور یافتم همواره سعی کردیم تا جایی که امکان دارد هیچگاه از خرمشهر غافل نشویم و به این جا توجه داشته باشیم، امیدوارم بتوانیم دین خود را به این مردم شریف ادا کنیم، چرا که می دانیم مردم خرمشهر چه رنج هایی را متحمل شده اند.
قالیباف افزود: انشاءالله با کمک ارواح طیبه شهدا و دعای خیر مردم در این روزهای عزیز انجام وظیفه کنیم تا راه امام(ره) و شهدا را تحت رهبری مقام معظم رهبری پیش برده و بتوانیم ثبات و آرامش را برای مردم و دلسوزان انقلاب ایجاد کنیم.
…۸
قالیباف دقایقی پیش وارد مسجد جامع خرمشهر شد و مورد استقبال چشمگیر مردم قرار گرفت. حاضران با شعار «مالک اشتر علی، فدایی سید علی» و «قالیباف دلاور، پیرو خط رهبر» از وی استقبال کردند.
قالیباف در ابتدای سخنان خود با اظهار خرسندی از حضور در خرمشهر گفت: سوم خرداد یکی از روزهای فراموش نشدنی تاریخ ایران است که افتخار بزرگی برای همه ماست. این مسجد نیز نماد مقاومت و جهاد در کشور است.
۹…
وی افزود: من این جا حضور پیدا کردم، چون در آغاز یک راه دشوار و سخت و پرمسئولیت هستیم؛ راهی که ادامه مسیر کسانی است که اینجا را آزاد کردند و ما امروز وظیفه داریم این جا را به بهترین شکل ممکن بسازیم.آمده ام تا با همسنگران شهیدم تجدید بیعت کنم. کسانی که از استقلال و آزادی و شرافت کشور دفاع کردند و ما را مدیون خود کردند.
وی اضافه کرد: ما دین و ایمان خود را مدیون مقاومت مردم خوزستان مخصوصا مردم خرمشهرو آبادان و شهرهای مرزی هستیم.
وی خطاب به جمع عظیم مردم خرمشهر در مسجد جامع این شهر بیان داشت: من همان قالیبافی هستم که در روزهایی که جنگ و خون بود، به این شهر آمدم ولی متاسفانه بخش غربی خرمشهر سقوط کرده بود و درگیری در بخش شرقی ادامه داشت. همچنان که در آن روز همراه مردم این منطقه با هم جنگیدیم، امروز هم آمدهام به شما بگویم که باید در سنگری جدید جهاد را ادامه داد. ما خرمشهر را آزاد کردیم اما خرمشهر را نساختیم.
شهردار تهران افزود: امروز با دوستان شهیدم تجدید بیعت می کنم و به شما قول میدهم که اگر توفیق خدمت پیدا کنم، ظرف دو سال کشور را به آرامش برسانیم و کاری کنیم که مردم خرمشهر و آبادان درست مثل روزهایی که شهرشان آزاد شد و احساس افتخار کردند، دوباره احساس افتخار کنند. مانند اتفاقی که حالا در تهران افتاده است.
…۱۰
قالیباف در ادامه گفت: مردم آنقدر شعار شنیده اند که ممکن است به حرف های من با شک و تردید نگاه کنند، اما کارنامه من مشخص است؛ هرگز قول و وعده ای در هیچ مسئولیتی ندادم که به آن وفا نکرده باشم. ضمانت وعده های من کارنامه ۳۵ ساله ام است
برنامه ما تنظیم شده و مشخص است.آمدهایم تا دولتی مستقر کنیم که مهم ترین رسالت انقلاب که تأثیرگذار شدن مردم در تصمیم گیری ها بود را محقق کند. ما می گوییم مردم در دفاع مقدس حضور داشتند اما در عرصه های اقتصادی حضور مردم را نمی بینیم.
درعرصه سیاسی فقط تا زمان حضور مردم در صندوق رأی آن ها را دیده ایم، اما وقتی رأی دادند تا ۴ سال بعد دیگر آنها را ندیدیم.
دولت آینده، دولت متکی به مردم با نگاه اجتماعی محور است. باید هر قشری که به دولت نگاه میکند، زبان گویا و درد خود را در دولت ببیند و اطمینان خاطر داشته باشد که این دولت متعلق به اوست.
ظرف دو سال ثبات و آرامش اقتصادی برای همه صنوف و اقشار را فراهم میکنیم و ضعف سیاست پیشگان و سیاست زدگان که به وعده های خود عمل نکردند را جبران میکنیم.
من نمی خواهم بی انصافی کنم که دیگران کار نکردند، چون این خلاف منطق و انصاف است، همه زحمت کشیدند، اما این زحمت ها کفایت نکرده و نتیجهاش مشکلات کنونی است. امروز نیازمند تحول اساسی در زندگی مردم هستیم.
همچنان که حضرت امام فرمود: خوزستان دینش را به اسلام و کشور ادا کرد، اگر توفیق خدمت پیدا کردم، حتما دین خود را به این مردم ادا خواهم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مراسم بهرهبرداری بزرگراه امام علی محمدباقر قالیباف شهردار تهران حضور نیافته است، گفت: قطعاً روح وی در این مراسم حاکم است و بنده از او سپاسگزاری میکنم به طوری که در حال حاضر قالیباف به دنبال جمعآوری رأی حلال است.
به گزارش افکارنیوز، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم بهرهبرداری از بزرگراه امام علی که صبح امروز با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مازیار حسینی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران، مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران و همچنین ایازی سخنگوی شهرداری تهران برگزار شد با اشاره به ولادت امیرالمؤمنین (ع) و همچنین سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: همزمانی افتتاح این مراسم خوش سلیقهای از سوی شهردار تهران بوده است که در این ایام فرخنده این پروژه بزرگ را افتتاح کند.
وی تصریح کرد: پروژه بزرگراه امام علی پروژهای بیبدیل از نظر حجم فنی و سرعت کار بوده است که جای تشکر از شهردار تهران و همچنین شورای اسلامی شهر تهران دارد.
لاریجانی با بیان اینکه، در مراسم بهرهبرداری بزرگراه امام علی اگر چه محمدباقر قالیباف شهردار تهران حضور ندارد گفت: قطعاً روح وی در این مراسم حاکم است و بنده از او سپاسگزاری میکنم به طوری که در حال حاضر قالیباف به دنبال جمعآوری رأی حلال است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پروژههایی که با تملک اراضی مردم به هم پیوند خورده است قطعاً مشکلاتی را برای مدیران شهری به وجود میآورند و این در حالی است که در تهران نیز این مشکلات بیشتر میشود چرا که در زیر زمین با یک نقشه پراکنده از خدمات روبرو هستیم.
وی اضافه کرد: شهر بزرگی همانند شهر تهران نمیتواند خدمات پراکنده و بینظم داشته باشد و قطعاً در این زمینه باید مسئولان شهری تدابیر لازم را برای آینده پیشبینی کنند.
لاریجانی با اشاره به بهرهبرداری از بزرگراه امام علی گفت: این بزرگراه نشان میدهد که اگر تصمیمات درست اتخاذ شود میتوانیم پروژههای بزرگی را در کشور به بهرهبرداری برسانیم و در واقع پروژه امام علی برای تهران بسیار مناسب است و یک کمربندی برای شهر تهران محسوب میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مطمئناً با راهاندازی بزرگراه امام علی از ترافیک داخل شهر تهران کاسته خواهد شد.
ضمن اینکه بزرگراه امام علی با یک تصمیم درست و یک همت جهادی و ستایشپذیر انجام گرفت.
وی در ادامه از تمامی مهندسین، تکنسینها، کارگران و تمامی معاونین شهرداری در اجرای این پروژه تقدیر کرد و گفت: این پروژه کار بینظیر و درستی بود ضمن اینکه در تهران به دلیل اینکه شهر بزرگی است و مشکلات متعدد دارد باید کارهای از این دست بیشتر انجام شود.
لاریجانی در ادامه این مراسم به آلودگی هوا که در این دو، سه سال اخیر به یک معضل در شهر تهران تبدیل شده است اشاره کرد و گفت: اگر در این زمینه نیز مدیریت متمرکز وجود داشته باشد قطعاً نتایج خوبی خواهیم داشت چرا که آلودگی هوا از مسائل اساسی زندگی تکتک ساکنان تهران است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به دیگر مسائل شهر تهران به جز آلودگی باید به موضوع حملونقل، بافتهای فرسوده، مکانهای ورزشی و فرهنگی اشاره کرد که در این زمینه نیز باید کارهایی انجام گیرد.
لاریجانی ادامه داد: بزرگراه امام علی نشان داد که اگر کارها درست و سنجیده عمل شود میتوانیم از این نمونه کارها با توجه به ظرفیت کشورمان و افراد متخصص بیشتر انجام دهیم.
وی در ادامه این مراسم با اشاره به مشکلات کشور در عرصههای مختلف گفت: اگر در حال حاضر در کشور با مشکلاتی روبرو هستیم مربوط به چند دلیل میشود که از آن جمله میتوان به گرفته شدن برخی از تصمیمات نادرست اشاره کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گرانی و تورم نتیجه سوءتدبیر مسئولان است چرا که اگر درست تدبیر شود و افراط و تفریط نمیشد گرفتار مشکلات این چنینی نمیشدیم.
وی افزود: در پروژه امام علی تدبیر درست صورت گرفت و در کنار آن همت و تلاشی وجود داشت که توانست این پروژه بزرگ را رقم بزند.
لاریجانی با اشاره به اینکه، زمان مدیران ما در کارهای اجرایی محدود است گفت: مدیران میتوانند از این فرصت بهینه استفاده کنند و به جای پرداختن به مسائل فرعی به فکر خدمت به مردم و حل کردن مشکلات مردم باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افراد نباید دچار مستی مال و قدرت شوند و این در حالی است که در کشور ما برخی از افراد وقتی بر مسندهایی قرار میگیرند به جای اینکه به دنبال وحدت و همدلی باشند به دنبال اختلاف هستند و در واقع به اختلافات دامن میزنند.
لاریجانی افزود: افراد به جای اینکه به دنبال اختلافافکنی باشند به دنبال خدمت به مردم باشند.
وی تأکید کرد: مدح ستایش برخی از افراد باعث مستی قدرت میشود و باید انسان عاقل از مستی قدرت و مستی مال بپرهیزند و این از سخنان گوهربار امیرالمؤمنین (ع) است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره مجدد به بزرگراه امام علی آن را نمونهای از خدمتگزاری به مردم دانست و گفت: با استفاده از علم و تخصص به جوانان میتوانیم خدمت بیشتری را به مردم داشته باشیم.
لاریجانی اضافه کرد: مردم آگاه و هوشیارند و اگر ببینند در جایی روحیه خدمتگزاری و کار وجود دارد قطعاً همکاری میکنند و در آنجا ممانعت نمیکنند و در واقع کار انجام خواهد گرفت که بزرگراه امام علی نمونه بارزی از همکاری و تعامل مردم با مدیران شهری بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه مراسم آزادسازی خرمشهر را برای کشور و انقلاب بسیار بزرگ دانست و گفت: این آزادسازی شرایط ما را در کشورها در آن زمان تغییر داد.
وی در ادامه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۴ خرداد ماه اشاره کرد و گفت: مطمئناً مردم با حضور در پای صندوقها اقتدار ملی کشورمان را به رخ تمامی کشورهای غربی خواهد کشید و آنها خواهند فهمید که با یک تیم ورزیده و عاقل هدف هستند و نمیتوانند به آنها زور بگویند.
لاریجانی گفت: کاندیداها نیز در انتخابات باید ملاحظات را داشته باشند و حواسشان جمع باشد و مبادا این فرصت تبدیل به اختلافات درونی و مخدوش کردن حقوق مردم شود چرا که کشورهای غربی همین را از آنها میخواهند و میخواهند از این روزنه ورود پیدا کنند و در واقع کاندیداها باید به این موضوع توجه داشته باشند که بستر را تبدیل به میدان حضور برای اراده ملی کشور فراهم کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان این مراسم خاطرنشان کرد: زمینه را باید برای حماسه سیاسی که مدنظر مقام معظم رهبری است و در ابتدای سال جدید به آن تأکید داشتهام را فراهم کنیم تا بتوانیم یک حماسه سیاسی بینظیری در کشور رقم بخورد.
لاریجانی در پایان این مراسم، از محمدباقر قالیباف شهردار تهران تقدیر کرد و گفت: قالیباف مدیر پرتوان و سرزنده است که توانسته است آبادانی را در شهر تهران ایجاد کند.
با سابقه حضرت عالی در هشت سال دفاع مقدس و صحنه مدیریتی کلان کشور آشنا هستیم و توفیقات چشمگیر شما را دیده ایم. همواره دعا می کنم اگر مصلحت قرار گرفت، انشاءالله سکان مدیریت اجرایی را بر عهده بگیرید و خداوند نیز توفیقات روزافزون به شما و مجموعه همکاران شما عطا کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید نبی موسوی، امام جمعه خرمشهر در دیدار با محمد باقر قالیباف از ضرورت توجه دولتمردان به خرمشهر گفت.
وی ضمن تبریک میلاد با سعادت امیرالمومنین(ع) و سالروز آزادسازی خرمشهر خطاب به قالیباف اظهار کرد: از این که در حضور شما هستیم ابراز خوشحالی و قدردانی می کنیم. چرا که با سابقه حضرت عالی در هشت سال دفاع مقدس و صحنه مدیریتی کلان کشور آشنا هستیم و توفیقات چشمگیر شما را دیده ایم. همواره دعا می کنم اگر مصلحت قرار گرفت، انشاءالله سکان مدیریت اجرایی را بر عهده بگیرید و خداوند نیز توفیقات روزافزون به شما و مجموعه همکاران شما عطاکند.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت استفاده از نقاط قوت دولتهای قبلی و پرهیز از نقاط ضعف دولت ها ابراز داشت: در هشت سال گذشته مردم فردی را انتخاب کردند تا گفتمان انقلاب را زنده و شعارهای نظام اسلامی را احیاء کند. این انتخاب مردم به جهت شعارهایی بود که در آن زمان سر داده شد. اما گفتمان امام و انقلاب به فراموشی سپرده شد. در این شرایط نیاز است تا بار دیگر به احیای شعارهای انقلاب توجه شود.
وی تأکید کرد: هم اکنون دشمنان نظام اسلامی در داخل و خارج به دنبال حذف ارزش های اسلامی هستند و در این راه توقع و انتظارات نظام و مقام معظم رهبری این است که هرکس می خواهد سکان اجرایی کشور را دست بگیرد، به ارزش های اسلامی توجه داشته باشد. انشاءالله این دولت پرچم اجرای کشور را به دست سرداری توانمندتر و قوی تر بدهد تا به این موضوع توجه شود.
امام جمعه خرمشهر با انتقاد از نبود ثبات در مدیریت مشکلات اقتصادی و مسائل معیشتی مردم عنوان کرد: باید در موضوعات اقتصادی به نیازهای مردم توجه شود، چرا که تاکنون هرکجا وظیفه این مردم بوده آنها به خوبی به وظیفه خود عمل کرده اند و به هر میزان که حساسیت بیشتر شده، مردم به صورت محکم تر و قاطع تر برای حمایت از انقلاب، دستاورهای نظام و ولایت فقیه در صحنه حاضر بوده اند. بسیاری از ابتدا آمدند و شعار دادند، اما شعار با عمل تفاوت دارد. باید بدانیم مشروعیت نظام و افرادی که در رأس قوای سه گانه قرار می گیرند به ولایت فقیه است و قطعا این موضوع مورد توجه شما نیز قرار دارد.
حجت الاسلام موسوی یادآور شد: در طول سال های گذشته، در رأس قوه اجرایی به نحوی ولایت فقیه به عنوان خطوط قرمز ما نادیده گرفته شد، اما فردی که می خواهد در رأس قوه مجریه قرار بگیرد باید بداند مشروعیت او به واسطه ولایت است. اگر همه مسئولان مشروعیت دارند به دلیل عقبه بزرگ ولایت فقیه است.
وی افزود: باید در حوزه معیشتی تدابیر بیشتری اندیشیده شود. چرا که در دو سال گذشته موضوعات معیشتی یله و رها شده بود، اگر قدری کنترل و نظارت وجود داشت وضعیت این گونه نمی شد اما واقعیت آن است که مدیریت ها ما را به این جا رسانده. این در حالی است که با وجود منابع عظیم در کشور ما نباید با این مشکلات روبه رو باشیم.
امام جمعه خرمشهر با اشاره به مسائل و مشکلات این شهر گفت: در طول سال یک بار نام و خاطره خرمشهر زنده می شود. حرف مردم خرمشهر نیز این است که پس از دوران بازسازی در نظام مقدس اسلامی تمامی شهرها و روستاها رشد و توسعه یافتند اما در خرمشهر هیچ توسعه ای صورت نگرفته است. اگر شما خرمشهر را قبل و بعد از انقلاب نگاه کنید، شاهد خواهید بود که هیچ گونه تغییری نکرده است. اگر مصلحت خداوند قرار گرفت تا در دولت انجام وظیفه کنید انتظار مردم این است که به خرمشهر توجه بیشتری داشته باشید. وجب به وجب خرمشهر شهید داده است و در عملیات آزادسازی خرمشهر نیز حدود ۶۰۰۰نفر شهید شدند. از این رو نیاز است تا عنایت بیشتری به این شهر صورت گیرد.
قالیباف نیز در این دیدار ضمن تبریک ولادت امام علی(ع) اظهار داشت: با تأسی به فرهنگ امامعلی(ع) و نهجالبلاغه و با مجاهدت رزمندگانی که محب اهلبیت(ع) بودند، آن حماسه بزرگ در فتح خرمشهر اتفاق افتاد و امروز را که سالروز فتح خرمشهر و حاصل خون بهترین فرزندان این کشور است تبریک میگوییم.
وی ادامه داد: ما به خرمشهر آمدیم تا با شهدا تجدید بیعت کنیم و به یاری خداوند بتوانیم با روحیه جهادی گام برداشته و دین خود را به کشور، نظام، انقلاب و همسنگران خود ادا کرده و به نوعی دیگر جهاد را آغاز کنیم.
قالیباف همچنین افزود: از اول انقلاب در حوزه دفاع این جهاد آغاز شد و امیدواریم امروز نیز با تأثیر از همین فرهنگ جهادی بتوانیم حماسه سیاسی و پس از آن حماسه اقتصادی را برای مردم ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت رسیدگی به وضعیت خرمشهر گفت: حتما مردم خرمشهر آگاه هستند از روزی که بنده در شهرداری تهران حضور یافتم همواره سعی کردیم تا جایی که امکان دارد هیچگاه از خرمشهر غافل نشویم و به این جا توجه داشته باشیم، امیدوارم بتوانیم دین خود را به این مردم شریف ادا کنیم، چرا که می دانیم مردم خرمشهر چه رنج هایی را متحمل شده اند.
قالیباف افزود: انشاءالله با کمک ارواح طیبه شهدا و دعای خیر مردم در این روزهای عزیز انجام وظیفه کنیم تا راه امام(ره) و شهدا را تحت رهبری مقام معظم رهبری پیش برده و بتوانیم ثبات و آرامش را برای مردم و دلسوزان انقلاب ایجاد کنیم.
دختر شهید چراغچی در نامه ای به محمد باقر قالیباف نوشت:با تمام وجود به انتظار لبیک مردی از جنس پدران آسمانی مان هستیم که به ندای هل من ناصر مولایمان پیش می آید.
متن کامل نامه فاطمه چراغچی به محمد باقر قالیباف بدین شرح است:
السلام علیک یا صاحب الزمان
سلام برغیبت کبری مردی که مردانگی اش در بدعهدی نامردمان پوشیده شده و نگاهش نگران به راهی است که جان ها و خون هاو عادلانی را پشت سرگذاشته که هنوز نام و نشانشان پس از قرن ها و سال ها بر دلهایمان حکم رانی می کند،راهی که در آن ارزنده ها راتوشه کردیم و ارزش هایی را به دست آوردیم که به قیمت از دست دادن مردانی که زمینی بودند ولی آسمانی شدند برایمان رقم خورد.
سلام بر مرد بزرگی که بزرگی نامش و وسعت نگاهش و دم مسیحائی اش ملتی را آگاهی بخشید و در هرفرصتی به پاک کردن زنگار منیت ها پرداخت تا فقط برای خدا باشیم.
سلام برمردانی که پاکی قلبشان واستواری قامتشان را با سرخی خونشان گواهی دادند وامانت رسول الله را با ندای ولی شان درقلبها آسمانی کردند.
سلام بر نگاه صبور مردی که باقلب بزرگش و روح آسمانی اش و صلابت کلامش پیش می رود وندای هل من ناصر می خواند و دراین سخت زمانه، همراه می طلبد..
و سلام بر مردی از دیار خاک و خون و شهادت…
مردی که درافتان و خیزان این راه همواره باحضورش و اراده و ایمانش بود و ماند و خواهد بود.
مردی که با پینه های دست پدری پرورش یافته که ساده عشق ورزیدن را و ساده خدمت کردن به خلق را باتمام وجود در کوچه باغ های دیارشان که بوی سادگی و صداقت و پاکی می دهد ، با گوشت و پوست لمس کرده است. مردی که از آغاز قیام رهبر کبیر انقلابمان لبیک گویان از پس کوچه های عشق و دوستی دیارش تا تپه ماهورهای خونین شلمچه و طلائیه و هویزه پیش آمد و مشق عشق را بیشتر از قبل در این میدان سرمشق دید و همچنان بیعتش را با محبوب ترین و باوفادارترین انسان ها داشت و همرزم و هم بزمشان بود و اکنون هنوز نگاهش در امتداد نگاه همان مردان آسمانی پایدار مانده است.
اکنون نیز با ندای هل من ناصر ولی یمان ،لبیک گویان در پاسداری از همان امانت پیام آورمان بیشتر از همیشه حاضر و باقی است و کلامش این است که عزت دنیا و آخرت در پاسداری و حفظ فرهنگ قرآن و عترت است، همان امانتی که نزد من و شما و همه ی انسانها به یادگار مانده است.
حاج باقر میدان های جنگ که به دور از حفظ مقام و منصب به هر قیمتی، به بیعتش با مولا و ولی امر زمانش خمینی کبیر می اندیشید و پیش می رفت ، اکنون نیز حاج باقر میدان جنگ نرمی است که نائب برحق امام عصرمان،سید علی، با نگاه صبور و روح آسمانی اش به نظاره همان اراده های پولادین نشسته و امیدش لبیک مردانه ای است که به تأسی از فرهنگ جهادوشهادت ،ایثارو محبت و خدمت بی ریا به خلق در گلو طنین اندازد.
لبیک مردانه ای که به حرمت صبوری مردمانی از جنس آفتاب که در هر کشاکشی از سختی ها و مرارت ها، تحریم ها و ناجوان مردی ها همچنان پایدار و استوار پابه پای ولی امرشان پیش می آیند، در فضای این دیار طنین انداز شود.
لبیک به امر ولی یمان که تکلیف حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی را برایمان مشق کرده است و مرد عمل می طلبد، تانام ایران اسلامی همان گونه که با اقتدار و باقدرت برده می شود بیشتراز قبل جاودان بماند.
ومن و همه ی کسانی که در این راه ارزنده های زندگی مان را از دست داده ایم تا ارزش هایمان باقی بماند با تمام وجود به انتظار لبیک مردی از جنس پدران آسمانی مان هستیم که به ندای هل من ناصر مولایمان پیش می آید.
و بودیم و هستیم و خواهیم بود تاپای جان ،برای حفظ ارزش هایمان و رضایت نگاه مقتدایمان،سیدعلی، و گام با گام های استوار آزادمرد عرصه های پرپیچ و خم آزمون الهی برمی داریم تاگام هایش پرقدرت تر از همیشه مسیر تعالی و رشد و افتخار ایران اسلامی سربلند را بپیماید.
والسلام
فرزند مرد آسمانی ولی اله چراغچی
فاطمه چراغچی
در سال ۱۳۴۰ در طرقبه به دنیا آمدم. روز اول شهریور. طرقبه شهر کوچکی است و ییلاق مشهد محسوب میشود. پولدار نبودیم. زندگیمان معمولی بود و چرخ آن بی هلدادن نمیچرخید. من بچه بودم. درآمدی نداشتم. اما هر وقت میتوانستم کار کوچکی کنم و درآمد اندکی به دست بیاورم که کمک پدر و خانواده باشد این کار را میکردم.
محمد باقر قالیباف در ادامه سفر خود به استان کردستان، به دیدار «حاج ماموستا حسامالدین مجتهدی» امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری رفت و با وی دیدار و گفتوگو کرد.
مجتهدی افزود: شما در هر جا که بودید فعال کار کردید و مردم شما را بسیار دوست دارند. انشاءالله شما رئیس جمهور خواهید بود و خواسته مردم برآورده می شود.عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: کسی که می تواند پایتخت جمهوری اسلامی ایران را به این خوبی اداره کند، می تواند ایران را هم به همین خوبی اداره کند.در ادامه این دیدار، قالیباف نیز از ملاقات با ماموستا مجتهدی ابزار خوشحالی کرد و گفت: همواره سعی کردهام در مدیریت خود به عدالت توجه داشته باشم. هم عدالت مادی و هم عدالت معنوی. عدالت معنوی آن است که فرصتهای برابر در اختیار همه شهروندان باشد.
وی خاطرهای را از زمان فرماندهی ناجا بیان کرد و گفت: زمانی که فرمانده نیروی انتظامی بودم ، یکی از فرماندهان خود را از اهل سنت انتخاب کردم. چون او را مدیری توانا و انقلابی میدانستم. اتفاقا سال آینده که فرماندهان را ارزیابی کردیم، همان فرمانده اهل سنت به عنوان نیروی برتر شناخته شد.قالیباف گفت: . هر جا فعالیت کردم. موضوع عدالت مهم است و برقرار کنیم. سعی کردم در حد توانم. عدالت مادی که باید برای همه معنوی شود. عدالت برابری فرصت ها تهران هستند همان فرصت داشتند.
محمدحسین رحمانی خلیلی مسئول ستاد مردمی قالیباف در شهر تهران در گفتوگویی اظهار داشت: با توجه به حساسیت یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ستادهای عده ای از کاندیداهای انصراف داده، حمایت خود را از قالیباف اعلام کردند.
وی ادامه داد: ستادهای مردمی زیادی به صورت خودجوش در مناطق 22 گانه شهر تهران برای حمایت از قالیباف تشکیل شده است، این ستادها در قالب معاونت اقشار ستاد مردمی حامیان قالیباف ساماندهی شده و از توان آنها استفاده خواهد شد.
مسئول ستاد مردمی قالیباف در شهر تهران، این همراهی را یک کارجهادی عنوان و خاطرنشان کرد: ما در حال مذاکره و بررسی توانمندی های این ستادها هستیم تا بتوانیم به نحو احسن از این ظرفیتها استفاده کنیم.
رحمانی خلیلی در پایان گفت: باتوجه به حساسیت شهر تهران به عنوان پایتخت سیاسی کشور، برنامه و کمیته های مختلفی در قالبهای کمیته اقشار، بانوان، رسانه، طرح و برنامه و ...شروع به فعالیت کرده و در حال گسترش در مناطق و محلات دیگر است.
وي پس از ورود به اين شهر با حضور بر مزار شهدای گمنام دفاع مقدس اين شهر، ضمن اداي احترام به شهدا، به قرائت فاتحه پرداخت. جمعي از خانواده هاي شهداي برجسته و شناخته شده اين استان هم با شعار «صلي الله محمد، ياور رهبر آمد» در بهشت رضاي اين شهر به استقبال قاليباف آمدند.
عضو ائتلاف پیشرفت پس از آن به دیدار امام جمعه ایلام رفت امام جمعه ايلام خطاب به دكتر قاليباف گفت: «به دلیل سوء مدیریت و عدم تدبیر، کشور دچار چالشهای جدی در عرصه های مختلف شده است. به همین دلیل اگر میخواهیم از این معضلات و چالش ها نجات یابیم نیازمند مدیریت جهادی هستیم»
امام جمعه ايلام خطاب به قاليباف: امروز نيازمند مديريت جهادی هستيم
امام جمعه ايلام تاکید کرد: «جایگاه ریاست جمهوری در نظام اسلامی جایگاه ویژهای است و این موضوع طلب میکند که در رأس این قوه شخصیتی حضور داشته باشد که از شاخصهای مختلفی برخوردار باشد.»
وي ادامه داد: «این شاخص ها را در مدیریت کلان کشور و بیانات مقام معظم رهبری بارها شنیده ایم؛ تعهد، تخصص، مدیریت قوی و مخصوصا مدیریت جهادی خصوصیاتی است که برای مدیریت کلان کشور به آن نياز داريم، به خصوص در این سال که سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری شده، تحقق آن به این شاخص ها نیاز دارد. آنچه که باعث تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی می شود مدیریت جهادی است. »
وی خطاب به قالیباف افزود: «شما با سوابق درخشانی که داشته اید چه در دوران دفاع مقدس که از فرماندهان لایق و شایسته بوده اید و در همه حماسه های بزرگی که توسط رزمندگان دفاع مقدس خلق شد به عنوان یک فرمانده لایق حضور داشته اید و چه در عرصه های پس از جنگ هم در هر جا که حضور داشته اید لیاقت خود را نشان دادید.»
امام جمعه ايلام خطاب به دكتر قاليباف گفت: «آنچه که امروز در عرصه های مختلف مدیریتی از جمله اقتصاد به آن نیاز داریم حضور امثال شماست که سکاندار قوه مجریه شوند. آنچه برای مردم دغدغه شده این است که کسی انتخاب شود که ولایت مدار، دارای مدیریت جهادی، مردم محور، انعطاف پذیر در برابر خواسته های مردم و انعطاف ناپذیر در برابر دشمنان باشد.»
دکتر قالیباف هم در این دیدار با تبریک ایام ماه رجب، با اشاره به شجاعت و خصوصیات مهربانی و استقبال مردم شهید پرور ایلام گفت: «در زندگی من پرخاطره ترین دوران به زمانی مربوط مي شود که هنگام دفاع مقدس در خوزستان و ایلام بوده ام. مردم ایلام در زمان جنگ به میدان رفتند و دیدیم چگونه جنگیدند و شجاعت نشان دادند.
در همان زمان مردم این استان با تمام سختی ها و مشکلاتی که بود هیچ باری بر انقلاب تحمیل نکردند.»
او به بيان خاطره اي از مردم اين استان پرداخت و افزود: «خاطرم هست زمانی که در این منطقه بودم حتی وقتی که می خواستیم آب شربی که برای رزمندگان بود به مردم چغار كه در چادرها و كنار جاده به سختي زندگي مي كردند برسانیم مانع آن می شدند و می گفتند كه نمی خواهیم زحمتی برای رزمندگان اسلام به وجود بیاوریم.»
قالیباف اضافه کرد: «متاسفانه بعد از دوران دفاع مقدس آن طوري که باید به مناطق جنگی خدمات رسانی می شد، انجام نشد، البته اینگونه نیست که هیچ کاری نشده باشد، اما آن طور که باید مردم اين استان مورد توجه قرار می گرفتند به آنها رسیدگی نشده است. ان شاء الله اگر تقدیر بود و در خدمت مردم بودیم از ما مطالبه کنید به این مردم به گونه ای توجه شود که هیچ گاه احساس دوری از مرکز نداشته باشند و حس نکنند در توزیع امکانات و خدمات در صف آخر هستند. ان شاءالله به گونه ای عمل کنیم که هم رضای خدا و هم رضای خلق خدا را به دنبال داشته باشیم.»
حضور در همايش بررسی ابعاد حماسه سياسي و اقتصادي
ساعتي قبل از آغاز مراسم همايش بررسي ابعاد حماسه سياسي و اقتصادي سال در مسجد جامع شهر ايلام 92، جمعيت كثيري از مردم شهيدپرور ايلام در مسجد جامع اين شهر حضور پيدا كرده بودند.
حضور مردم ايلام در اين مراسم به شكلي است كه در حال حاضر شبستان مسجد مملو از جمعيت است و به دليل كمبود جا، عده اي زيادي از مردم در حياط مسجد و خيابان به شكل ايستاده در انتظار سخنراني دكتر قاليباف بودند در دست مردم حاضر در مسجد پرچم هاي كوچك جمهوري اسلامي ايران ديده میشد.
قالیباف در میان جمعی کثیری از مردم: حرفی نمیزنم که بنتوانم به آن عمل کنم
عضو ائتلاف پیشرفت در این مراسم از همه مردم شهید پرور، ولایت مدار، مهربان و شجاع که از راه های دور و نزدیک در این مکان مقدس گرد هم جمع شده اند تشكر کرد و گفت: حضور شما جوانان ، خانواده های شهدا و اقشار مختلف در این زمان و در میان یک روز کاری، منت ودین بزرگی برای بنده است، ان شاءالله این زحمات شما را با خدمات بیشتر جبران خواهم کرد. به خاطر علاقه ای که به شما مردم ایلام داشتم، سفرهای خود را از استان ایلام به عنوان اولین استان شروع کردم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 8 سال دفاع مقدس اظهار کرد: بنده به عنوان فردی که ایلامی نیستم افتخارم این است که یکی از بهترین مقاطع دوران زندگی خودم را در این استان زندگی کرده ام. امروز قضاوت من این است که مسئولان آن طور که باید و شاید این استان و مردم ایلام را نشناخته اند. مردم این استان در مهربانی ، شجاعت و ولایت مداری سرآمد و به تمامی معنا محب اهل بیت هستند و در اوج شجاعت، دلاوری و احسان زندگی می کنند. خدا را گواه می گیرم که این مسائل را برای شعار بیان نمی کنم.
عضو ائتلاف پیشرفت با یادآوری خاطرات خود از 8 سال دفاع مقدس گفت: در روزهای اول زندگی مشترک به ایلام آمدم و مردم در کنار جاده چادر زده بودند و زندگی می کردند. در سال دوم جنگ که با خانواده خود به اینجا آمدم ناگزیر شدم که به منطقه میمک بروم . 8-9 روز بعد برگشتم و با خودم گفتم که برای خانواده من که در اینجا ساکن بودند چه اتفاقی افتاده است؟ این در حالی است که خانواده ما از مشهد به ایلام آمده بودند و هیچ آشنایی با ایلام و منطقه جنگی نداشتند. هنوز که هنوز است همسر من می گوید مهربان تر از مردم ایلام و عشایر این منطقه ندیده ام.آن روز من یک فرد غریب در ایلام بودم اما این مردم ابتدای صبح سراغ من را می گرفتند و به من رسیدگی می کردند. این مهربانی و محبت مردم ایلام را نشان می دهد.
قالیباف افزود: شجاعت مردم ایلام را در نقاط مختلف مرزهای استان شاهد بوده ایم، آن روز که با بچه های این استان در هوای گرم تابستان و در وسط دشت مهران می جنگیدم، شجاعت این مردم را مشاهده کردم.
وی یادآور شد: درتپه گچی های دشت مهران، منطقه میمک و ... جایی از شیارها و کوه های منطقه نیست که روز و شبی را در آن سپری نکرده باشم و با بچه های این منطقه همرزم نبوده باشم. اوج شجاعت و شهامت این مردم را در عملیات والفجر 3 ، کربلای 1، آزادسازی مهران و قلاویزان دیدیم. با هم تیر زدیم و تیر خوردیم و وجب به وجب اینجا را شناختیم و مهربانی و شجاعت این مردم را دیدیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: به نظرم امروز کمتر دولتمردانی به باوفایی، محبت و گذشت این مردم توجه کرده اند. مردم ایلام در زمان جنگ هم جنگیدند و هم شهید دادند اما خانواده ها در آن شرایط سخت به عنوان یک جنگزده هیچ باری بر دولت تحمیل نکردند. با وجود آنکه مزارع و کشاورزی را رها کرده بودند و زندگی امکان پذیر نبود ولی مردم با یک چادر زندگی می کردند. گاهی ما به عنوان رزمندگان دوست داشتیم که به این مردم چادر بدهیم و با تانکر به آن ها آبرسانی کنیم اما بارها و بارها جلوی ما را گرفتند و گفتند که این امکان برای رزمنده هاست و به ما ندهید.
وی قالیباف ادامه داد : 2 جا در زندگی من و هویت من تا امروز نقش کلیدی و اساسی داشته و تاثیرگذار بوده است، یکی مردم و استان ایلام و دیگری استان خوزستان.ما بهترین دوران عمر خود در دوران دفاع مقدس را در این 2 استان سپری کردیم و بارها گفته ام که هیچ گاه خاطره زندگی خود با مردم ایلام را فراموش نمی کنم.
وی تاکید کرد: یکی از عزیزان عنوان داشتند که باید از توان مدیریتی مردم ایلام استفاده کنیم. در عین اینکه حتما این موضوع را مورد توجه قرار می دهم اما در عین حال می گویم که همین امروز در شهرداری تهران هم مردم ایلام را فراموش نکرده ام. چندی پیش ایلامی های مقیم تهران مسجدی را بنا می کردند، آن ها می گفتند می خواهیم محلی را آماده سازی کنیم تا تیم های ورزشی و افرادی که از ایلام می آیند جایی برای اسکان داشته باشند.
قالیباف گفت:اما به آن ها گفتم من مردم این سرزمین را می شناسم و ما مکلف هستیم که مردمی که از شهرهای دور استان ایلام به تهران می آیند را مورد توجه قرار دهیم .عزیزانی در این استان هستند که برای درمان بستگان خود ناگزیرند به تهران بیایند و وقتی در تهران حاضر می شوند باید چند شب در تهران باقی بمانند. اما از شب دوم جایی برای اسکان ندارند و نمی دانند کجا باید بروند.حتی امکان حضور در هتل و مهمان سراها را هم ندارند و باید آن ها را مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: اگر تقدیر الهی باشد و در این مسئولیت قرار بگیرم حتما همه کشور باید مورد توجه من باشد اما نسبت به مناطق جنگی و آسیب هایی که در دوران دفاع مقدس به این مناطق وارد شده است باید توجه بیشتری داشته باشیم. به ویژه آن که استان ایلام در طول دوران دفاع مقدس هیچ باری را بر دولت تحمیل نکرده و مردمی صبور داشته است. البته این حق آن ها بود که این بار را بر دولت تحمیل کنند اما غیرت شان اجازه نداد.ایلام بیش از 400 کیلومتر مرز دارد و مردم این استان مرزداری می کنند، در مقابل ما نیز وظیفه داریم دین خود را به مردم ایلام به عنوان یک استان انقلابی و محب اهل بیت ادا کنیم.
قالیباف با بیان 2 ویژگی اصلی استان ایلام اظهار کرد: یکی از ویژگی های استان ایلام ظرفیت کشاورزی است که در این استان وجود دارد و دیگری امکانات استان ایلام در حوزه نفت و گاز است. این استان هرگز از نظر منابع انسانی و معادن، استان فقیری نیست، به هر حال شرایطی که امروز در این استان از نظر اقتصادی به وجود آمده است شرایط خوبی نیست. یکی از مشکلاتی که در شهرها وجود دارد حاشیه نشینی اطراف شهرها به دلیل مهاجرت از روستاهاست. بنده هم به طور دقیق در جریان هستم و مطالعات دقیقی در این باره انجام داده ام.
وی افزود:من خودم بچه شهرستان هستم و در تهران با حساسیت این موضوعات را دنبال می کنم. وقتی به بیمارستان شریعتی و امام خمینی (ره) سر می زنیم شاهد هستیم اطراف بیمارستان چادرهای کوچکی زده شده است . وقتی به این چادرها سرمی زنم می بینم افراد محرومی هستند که از سراسر کشور آمده اند و بیمار خود را در بیمارستان بستری کرده اند.از دیگر سو وقتی درمان آن ها را دنبال می کنم می بینم امکان بیمه ای که برای شهرنشینان فراهم است برای روستاییان فراهم نشده است،این از مواردی است که مورد توجه است و حتما بیمه در مناطق محروم دراولویت ماست،به ویژه در استانی چون ایلام که در حوزه کشاورزی ظرفیت بسیار بالایی دارد.
قالیباف با یادآوری دوران مسئولیت خود در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء گفت: در سال 72-73 بنده فرمانده قرارگاه خاتم بودم و در جریان ساخت سد کرخه قرارداشتم . قرار بود این آب منتقل شود و بخش عظیمی از کشاورزی منطقه را تحت پوشش قرار دهد . همچنین در حوزه پاکسازی مین، پاکسازی مناطق جنگی، زمان زیادی از ما برد و این کار به کندی دنبال شد. من با همه وجودم از این چالش ها آگاه هستم و می دانم که این استان چه چالش ها و ظرفیت هایی دارد . باید تلاش کنیم که مردم در استان های مرزی و شهرها و روستاها احساس تبعیض و وجود شهروند درجه یک و درجه 2 نکنند.
عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه جوانان و مردم باید احساس کنند که اگر ظرفیت و قابلیتی دارند بتوانند این ظرفیت را در راه خدمت به استان خود استفاده کنند نه اینکه به دلیل حضور در نقاط دوردست به فراموشی سپرده شوند تصریح کرد:متاسفانه آن قدر وعده داده شده و پشت آن ها اقدام عملی نبوده است، باور مردم کاهش پیدا کرده و با نگرانی به موضوعات نگاه می کنند. من در این خانه خدا ایستاده ام و دربرابر شما عرض می کنم که سابقه من روشن و مشخص است. بنده دیروز و امروز به گردونه کار نیامدم. من به عنوان یک روستا زاده با تلاش، فعالیت و کار و به برکت انقلاب و شما مردم عزیز توفیق داشتم تا در مسئولیت قرار بگیرم.
وی اظهار کرد:بنده متعهد هستم تا کاری که نمی توانم انجام دهم وعده آن را نیز هرگز بیان نکنم. اگر به سابقه مدیریتی بنده نگاه کنید شاهد خواهید بود که اگر امروز وعده ای می دهم به ضمانت عملکرد گذشته من بوده است.
شهردار تهران با بیان مسائل جاری پایتخت گفت: تهران شهر بزرگی است و امکانات و مسائل زیادی دارد اما مردم هیچگاه ندیده اند که ما وعده ای به آن ها بدهیم و خلاف آن وعده عمل کنیم.در جنوب تهران در آغاز کار حاشیه نشینی و دو قطبی میان شمال و جنوب وجود داشت، چون شمال شهر برخوردار بود و جنوب شهر برخوردار نبود. اولین وعده ای که در 8 سال قبل به مردم تهران دادم این بود که به فضل الهی روزی که می خواهم از شهرداری خداحافظی کنم روزی است که شما مردم قضاوت کنید که وضع در جنوب شهر بهتر از شمال شهر شده است.
قالیباف افزود:امروز با اطمینان عرض می کنم و مردم تهران نیز گواه بر این حرف هستند که در هیچ دوره ای در قبل و بعد از انقلاب به وضع مردم در جنوب شهر رسیدگی نشده است اما امروز همه اذعان دارند در جنوب شهر و در ابعاد مختلف و در حوزه های مترو، ساخت و ساز، مساجد، مسائل فرهنگی و ... رشد و پیشرفت را شاهد بوده ایم.
وی تاکید کرد:امروز را هم در ذهن خود یادداشت کنید و به عنوان یک سند بدانید که اگر توفیق خدمت پیدا کنم هر کار و تلاشی را از مناطق محروم، مرزی و روستاها شروع می کنیم. این معنای عدالت است،عدالت شعار نیست و مردم باید در زندگی خود آن را حس کنند.مردم در جنوب تهران امروز این موضوع را حس کرده اند و عدالت برایشان رخ داده است.
شهردار تهران یادآور شد: روزی که در نیروی انتظامی افتخار خدمت داشتم به همه نقاط نیروی انتظامی در ابعاد مختلف و در سراسر کشور رسیدگی شد اما هیچ گاه پاسگاه مرزی که در دورترین نقطه در سیستان و بلوچستان و یا غرب کشور بود را به فراموشی نسپردیم.اگر یک ماشین برای یک کلانتری در شهر تهران خریداری شد همزمان یک تویوتای جدید برای پاسگاه مرزی در دورترین نقطه کشور فرستاده شد
قالیباف با بیان برنامه خود برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها گفت: یارانه موجود حتما ادامه پیدا می کند و بنده معتقدم برای مناطق روستایی که نقش تولیدی دارند حتما باید یارانه تولیدی برای احیای کشاورزی و دامپروری در محیط روستاها پرداخت شود و این از اولویت های قطعی بنده است تا تنها پولی به او ندهیم که کمکی در اداره زندگی این مردم باشد بلکه باید آن ها را حمایت کنیم تا کمکی به تولید باشد و جوانان ما از روستاها به سمت شهر مهاجرت نکنند.
وی ادامه داد:این وظیفه ماست و حتما این موضوع را با اولویت در دستور کار قرار می دهیم. کشور ما از ظرفیت خوبی برخوردار است اما امروز ضعف مدیریت، بی توجهی و ضعف در حوزه اختلافات و تنش های سیاسی است که ما را رنج می دهد. مسئولان به جای آنکه به مردم خدمت کنند همیشه دعوا و تنش بین آنها وجود دارد و مردم در این دعوا و تنش فراموش می شوند. این یک نقطه ضعف بزرگ است.
دولت موظف است خود را از دعواها بیرون بیاورد
قالیباف گفت: اگر اخبار را مرور کنید شاهد هستید که میان شورای شهر و شهرداری تهران همیشه دعوا و تنش بوده است، در این دوره نیز در شورای شهر از 3 گرایش سیاسی کشور حضور داشته اند، هم اصلاح طلبان، هم اصولگرایان طرفدار دولت و هم اصول گرایان منتقد دولت. این در حالی است که همه چهره های ملی این گروه ها در شورای شهر حضور داشتند اما آیا در طول 7-8 سال گذشته هیچ تنشی در حوزه مدیریت سیاسی در شهر تهران رخ داد؟این به دلیل آن است که خودمان را درگیر بحث های سیاسی و بحث های بدون نتیجه نکردیم. بنده اگر توفیق خدمت در دولت پیدا کنم اولین کاری که انجام می دهم این است که دولت را از کشاکش دعواهای سیاسی احزاب، و گروه ها بیرون می آورم.
وی تاکید کرد:دولت موظف است خود را از دعواها بیرون بیاورد و با مدیریت جهادی و انقلابی بر بستر عقلانیت و معنویت و در چارچوب احترام به قانون به مردم خدمت بی منت کند. این موضوع باید اساس کار ما باشد.
قالیباف با یادآوری ویژگی های مردم ایلام تصریح کرد: مردم این استان مردمی هستند که هرگاه انقلاب، دین، نظام و ولایت به آن ها نیاز داشته است تمام قد در صحنه حاضر شده اند و این وظیفه من است که اگر در دولت قرار گرفتم بتوانم این خدمت را به شما مردم عزیز انجام دهم.
وی افزود:امروز مردان مردی که در مقابل دشمنان ایستادند ، جنگیدند و سرخم نیاوردند گه گاه در ابتدایی ترین مسائل زندگی در مقابل خانواده خود شرمنده هستند. این افراد رزمندگان و شهروندانی بودند که دیروز هیچگاه در سختی ها نهراسیدند و شکست نخوردند اما امروزدر مقابل فرزند و همسر خود برای ابتدایی ترین مسائل زندگی می شکنند و وقتی آن ها بشکنند یعنی همه مردم و مسئولان شکسته اند.
عضو ائتلاف پیشرفت ادامه داد: در بحث اشتغال بنده مرتب در معرض مراجعات مردم هستم، برخی خانواده ها به من می گویند که من زن سرپرست خانوار هستم و با 50-60 سال سن در خانه های مردم کار کرده ام تا دخترم در دانشگاه آزاد تحصیل کرده و فوق لیسانس بگیرد اما حالا که دختر من درس خوانده است به بزرگترین معضل خانه تبدیل شده است چرا که بعد از 14-15 سال زحمت شبانه روزی به یک فارغ التحصیل بیکار تبدیل شده است. حتی بعضی از این خانواده ها بیشتر برخوردار هستند و می گویند کاری کن بچه من سرکار برود و من حقوقش را به شما می دهم اما کاری کن که این افسردگی از خانه ما بیرون بیاید. متاسفانه مشکلات مربوط به مواد مخدر و مشکلات خانمان سوز ناشی از آن وجود دارد. در شهرهای بزرگ حاشیه نشینی ها و معضل مواد مخدر ریشه در تنش های اقتصادی دارد.
قالیباف افزود: باورم بر این است که عقبه ، ظرفیت و عمق استراتژیک کشور قلب مردم هستند و در هر جایی که مسئولیت داشته ام این موضوع را به عنوان یک اصل پیاده سازی کرده ام .درست است که ما به دنبال پیشرفت علمی، پیشرفت اقتصادی و ... هستیم اما هیچ ظرفیتی همانند دل های مردم برای انقلاب وجود ندارد. اساس انقلاب این بوده است که مردم بتوانند برای خودشان تصمیم بگیرند و در سرنوشت خود تاثیرگذار باشند اما متاسفانه سیستم اداری و ساختار اداری و اجرایی کشور از پیش از انقلاب مشکل داشته و این مسیر غلط بعد از انقلاب نیز تا امروز ادامه پیدا کرده و حتی بدتر هم شده است به آن معنا که هر کاری که در کشور انجام می شود آن را در سیستم اداری مرکز، متمرکز کرده اند. معلوم نیست چرا برای هر موضوع کوچک و بزرگی باید در تهران تصمیم گیری شود، این بزرگترین اشکال ساختاری ماست.
وی با تاکید بر ضرورت واگذاری کارها به خود مردم گفت: متاسفانه دولت کارهایی که بخش خصوصی می تواند انجام دهد را در دست خودش گرفته است اما در مقابل قانون به ما می گوید که بخش های خصوصی و مردم باید بتوانند کار خود را انجام دهند.حضرت امام (ره) نیز بارها این موضوع را به مسئولان متذکر شدند که دولت به سراغ کاری که مردم می توانند انجام دهند نرود اما متاسفانه شاهد هستیم که اکثر کارها دولتی شده و این درد بزرگی است.
شهردار تهران ادامه داد:من به دلیل حوزه تحصیلی و تدریس خود در دانشگاه تهران نسبت به این موضوعات ، مطالعات عمیق و دقیقی داشته ام ، حوزه تخصصی من نیز رسیدگی به مسائل ساختارهای اداری و سیاسی در کشور است. حتی 10 سال قبل به این موضوع پرداختم و کتابی در این زمینه تالیف شده که هم اکنون در دانشگاه ها تدریس می شود . وقتی در نیروی انتظامی بودم این موضوع را در سطح خودش اجرا کردم و در تهران نیز این کار را دنبال می کنم.
قالیباف با تاکید بر ضرورت توجه به دولت های محلی اظهار کرد: هرگز اجازه نخواهم داد کارهایی که باید تصمیم گیری آن ها در استان ها انجام شود در تهران متمرکز شود. باید اجازه دهیم خود نخبگان استان و بزرگان استان تصمیم گیری کنند چرا که آن ها بهتر از هر کسی می توانند درباره مشکلات استان خود تشخیص دهند و هیچ مدیری در تهران نمی تواند موضوعات استان را شناسایی کند.
وی تاکید کرد:همچنین ما حتما در حوزه مسئولیت ها، شایسته سالاری و شایسته گزینی را اساس کار خود قرار خواهیم داد. از مدیران سیاسی در گذشته تا امروز گله مند هستیم که هر کدام از احزاب، چه اصلاح طلب و چه اصولگرا بر سرکار می آیند از بالا تا پایین کشور را عوض می کنند. اما این رفتار زیبنده انقلاب اسلامی و مردم نیست. باید اجازه دهیم از ظرفیت هایی که در خود استان وجود دارد استفاده شود و خود نخبگان بتوانند در هر استانی تصمیم گیری کنند.
قالیباف ادامه داد: در تهران به مردم گفتم اگر بعد از یک سال احساس نکردید در شهرداری اتفاق چشمگیری می افتد که بتوانید آن را در زندگی خود درک کنید بدانید که بنده مدیرخوبی برای شما نیستم، اما از سال دوم به بعد باید هر 6 ماه یکبار احساس کنید که در شهر اتفاقی می افتد و بعد از گذشت 3 تا 4 سال از مدیریت بنده باید فصلی یک بار در محله و شهر خود احساس کنید که اتفاقی رخ می دهد. در نهایت بعد از 6 سال، هر هفته باید احساس کنید که مسیر کار در تهران متفاوت شده است. امروز هم عرض می کنم که به فضل الهی و به کمک یکایک شما عزیزان از همان سال اول مردم بایداحساس کنند که کشور در مدار یک حرکت جهادی قرار گرفته و ظرف 2 سال یک آرامش و ثبات به ویژه در حوزه اقتصادی در کشور حاکم شده است.این در اولویت اول است و سپس عرصه های اجتماعی ، فرهنگی، سیاسی و ... دنبال می شود تا کشور را بر مدار پیشرفت و عدالت قرار دهیم. به این ترتیب آرامشی بر مردم عزیز حاکم خواهد شد
دیدار با نخبگان و دانشگاهیان استان ايلام
قالیباف بعد از حضور در همايش بررسي ابعاد حماسه سياسي و اقتصادي سال ۹۲، به دیدار نخبگان و دانشگاهیان استان ايلام رفت و در جمع آنها مطالبي را عنوان كرد.
قاليباف در ديدار با نخبگان ايلام: با حرف نمی شود كشور را اداره كرد
قالیباف صبح امروز در دیدار با جمعی از نخبگان استان ایلام در مجتمع رفاهی فرهنگیان شهر ایلام با بیان مطالب مطرح شده از سوی نخبگان و اندیشمندان غرب کشور اظهار کرد:سعی می کنم در این مدت اشاره ای به بعضی از موضوعات داشته باشم و تا حدودی عمیق تر به بحث های استانی توجه کنم. اگر از من سوال کنند که مهمترین چالش امروز کشور چیست من از چالش مدیریتی نام می برم. در عین این که همه معتقدند بزرگترین مشکل ما مشکل اقتصادی است و بنده هم این موضوع را قبول دارم، اما معتقدم بزرگترین چالش ما چالش مدیریتی است. اگر مسائل و مشکلات اقتصادی به وجود آمده است، به این دلیل نیست که پول، منابع و نیرو نداریم.همه مطالعات و شاخص ها نشان می دهد در این زمینه ها دچار مشکل نیستیم. ظرفیت های ما داشتن سرمایه های مادی و انسانی است.آنچه که ما را دچار مشکل کرده و نمی توانیمَ از این ظرفیت ها استفاده کنیم بحث مدیریت است.
عضو ائتلاف پیشرفت با تاکید بر ضروت تعیین تکلیف امورات تولی گری و تصدی گری، گفت:در نتیجه توجه نشدن به این مسئله، همه استعدادهایی که در ایلام وجود دارد این دیار را ترک کرده است چرا که این استعداها دیده نمی شوند و بستری برای ظهور آن ها فراهم نشده است.
قالیباف افزود: برای پیشرفت کشور قبل از هر چیز نیازمند منابع انسانی هستیم، در تهران برخی نواحی و مناطق را داریم که وقتی آن را به شهردارناحیه و منطقه می سپاریم شاهد هستیم که بعد از یک سال همان منطقه ضعیف را چگونه متحول کرده اند. در کشور ما سیستمی عمل نمی کنیم در حالی که در کشورهای غربی سیستم ها مشخص شده است وفرآیند کارها مشخص است اما در کشور ما افراد تاثیر گذار زیادی هستند که به علت سیستماتیک نبودن تاثیر گذاری آنها می تواند مثبت و یا منفی باشد. این موضوع از یک بخشداری واستانداری تا سطح وزارتخانه و بالاترین سیستم مدیریتی کشور مشاهده می
شود. در نتیجه شما می بینید که وقتی یک وزیری بر سر کار می آید چه اتفاقات مثبتی رخ می دهد و از دیگر سو وزیر دیگری بر سر کار می آید و چه اتفاقات ناگواری را می بینیم.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که ادامه قدرت نیازمند فکر، اندیشه و توجه به نخبگان است. در اینجا دیگر با حرف و گفتاردرمانی نمی توان قدرت و کشور را اداره کرد. یکی از آسیب های جدی ما این است که استقلال نخبگان ودانشگاهیان ما حفظ نشده است و به جای استفاده از نخبگان در تصمیم سازی،
به حاشیه رانده شده اند. باید به دانشگاه به عنوان مهم ترین نقطه جامعه توجه کنیم تا بتوانیم کشور را اداره کنیم و این ظرفیت ها را در ابعاد مختلف تولید قدرت، ثروت ، معرفت و منزلت مورد توجه قرار دهیم. در اینجا است که می توانیم بگوییم کشور در مسیر پیشرفت و عدالت قرار گرفته است.
قالیباف گفت: اگر امروز در تهران می گوییم که تهران درمسیر پیشرفت و عدالت قرار گرفته است، هیچ کس از موافقان و مخالفان نمی تواند منکر این بحث باشد چرا که رویکرد محله محوری، توجه به خرد جمعی،مدیریت جهادی، معنویت در کار و... وجود دارد. باید فهمید که حرف مرد یکی نیست، حرف مرد دو تا است و وقتی فهمید اشتباه کرده است، حرف خود را اصلاح کند. باید به خرد جمعی و قانون احترام گذاشته شود و هیچ کس حق ندارد بگوید قانون غلط است یا درست، قانون هر چه هست باید اجرا شود،سپس اگر توانست از مسیری قانون را اصلاح کند، باید آن را دنبال کند.
شهردار تهران تصریح کرد: امروز باید تلاش کنیم تا نخبگان به صحنه بیایند تا کشور را در مسیر پیشرفت و عدالت قرار دهیم تا همه اقشار جامعه احساس کنند که کشور در مسیر درستی قرار گرفته و به سمت پیشرفت می رود. مردم باید عدالت را در اشتغال، درآمد، بهداشت، درمان، فرهنگ، اجتماع، کیفیت زندگی،مسایل علمی، وضعیت فرزندان خود و .... احساس کنند، مردم دیگر دوست ندارند تعریف عدالت را بشنوند، بلکه دوست دارند عدالت را ببینند و لمس کنند. مردم دوست دارند احساس کنند که عدالت در زندگی آن ها آمده است.
وی با یادآوری برنامه خود برای اداره کشور گفت: برای اداره کشور برنامه مدون، روشن و به روزی داریم و این برنامه به صورت صوری نوشته نشده است. این یک برنامه مطالععاتی تحقیق شده است که کار میدانی بر روی آن انجام شده است. 24 برنامه در 24 موضوع با حضور بیش از 260 نفر از محققان که هم در حوزه علمی و هم در حوزه اجرایی سابقه های روشنی دارند، تنظیم شده است. بنده بر این کار مدیریت کلان داشتم و روزهای پنج شنبه به این موضوع رسیدگی می کردم. به انضمام این برنامه، برای 31 استان کشور نیز 31برنامه استانی تدوین شده است. در این برنامه های استانی مشخص است در این ایام قرار است چه اتفاقی بیفتد و چه چالش هایی وجود دارد، به این ترتیب مشخص است که فرصت های ایلام چیست و کار را باید از کجا آغاز کرد.
قالیباف با بیان اینکه در این حماسه سیاسی پیش رو مشارکت بالا، رای بالا و بالا بودن درصد مشارکت یک بحث است و انجام انتخاب دقیق یک بحث دیگرتاکید کرد: دیگر نباید آزمون و خطا کنیم و این
رسالت نخبگان است که نسبت به این مسئله تلاش و تبلیغ کنند. اگر حماسه سیاسی اتفاق بیفتد، حماسه اقتصادی رخ خواهد داد، این در حالی است که اگرحماسه سیاسی خوبی نداشته باشیم،بعید است که حماسه اقتصادی را به دنبال آن داشته باشیم.
قالیباف درباره ویژگی های استان ایلام گفت: من به طور خاص به ایلام علاقه مند هستم. آن زمان که به دانشگاه ایلام در بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد آمدم، رئیس دانشگاه آزاد چند استان را به من پیشنهاد داده بود تا در آنجا حضور پیدا کنم اما من ایلام را انتخاب کردم.از من پرسیدند چرا؟ گفتم اگر فرصت کنم، سفری برای کار انجام دهم حتما ترجیح می دهم به ایلام بروم. به همین منظور سفرهای استانی خود به این شکل را که آغاز کردم، گفتم اولین سفر را از ایلام آغاز می کنیم.
وی افزود: امیدوارم اگر توفیق خدمت پیدا کنم بتوانم استان هایی که در دفاع مقدس آسیب دیدند، سختی کشیدند و دین خود را به انقلاب ادا کردند را مورد توجه قرار دهم تا ما هم دین خود را به این مردم ادا کنیم.
شهردار تهران با اشاره به پرسش یکی از حضار درباره مواضع وی پیرامون فتنه سال 88، تاکید کرد: اگر شما اهل مطالعه هستید که حتما هستید مواضع من را مشاهده کرده اید. من حداقل بارها و بارها موضوع مربوط به فتنه را توضیح دادم و می توانید در رسانه ها مشاهده کنید. بنده اهل لفاظی و بی ادبی هم نیستیم و مواضع من نسبت به این موضوعات کاملا روشن و مشخص است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر اینکه عملکرد احمدی نژاد در شهرداری تهران بهتر از قالیباف بوده است، گفت: همه آزاد هستند نظرات خود را بگویند، مگراشکالی دارد؟ آقای چمران هم آزاد هستند که نظرات خود را بیان کنند. نظرمیلیونی مردم تهران و نخبگان جامعه روشن است. مردم طبیعتا می بینند و می شنوند و حتما یکی از قضاوت هایی که نسبت به افراد انجام می دهند بر مبنای اظهار نظرهای آن ها است. البته خود آقای چمران روز دوشنبه به من گفتند که بنده چنین حرفی را نزدم و در یک مصاحبه دیگری نیز این را بیان کردهاند.
قالیباف تاکید کرد: موضوع مدیریتی که در مفاهیم درباره آن بحث می کنیم و در تعاریف علمی داریم، مدیریت در سایر دنیا متفاوت است و به همین جهت مدیریت در کشور ما باید الگوی خاص خود را داشته باشد. دائما عنوان می کنیم بین یک مدیر در نظام اسلامی و دینی بایک مدیر در فضای غیر اسلامی و غیر دینی تفاوت وجود دارد یکی از کلیدی ترین تفاوت ها موضوعی است که از آن تحت عنوان مدیریت جهانی یاد می کنیم و فرهنگ عظیمی به همراه خود دارد.
وی افزود: چند سال پیش در مدیریت دانشگاه تهران بحث بزرگی داشتیم و در آنجا گفتم مدیریت جهادی فاصله بین بیا و برو است. آن روزهایی که این مردم و همه اقشار ملت در میدان جهاد حضور پیدا کردند مهمترین رمز موفقیت و افتخار جبهه مدیریت بیا و برو بود که بنای تحول در عرصه دفاع مقدس شد. آن سازمان هایی که مدیران و فرماندهانشان جایی ایستادند که به رزمندگان می گفتند، بیا، همیشه موفق بودند و مدیرانی که به رزمندگان می گفتند برو، موفق نمی شدند. فرمانده گروهان، گردان و لشکر وقتی خودش پشت خاکریز قرار می گرفت لازم نبود به بقیه بگوید بیا. بلکه با وجود او در خاکریز همه آمده بودند.
عضو ائتلاف پیشرفت با یادآوری خاطره ای از عملیات والفجر 3 در منطقه مرزی ایلام اظهار کرد: در این عملیات پاسگاه دراجی عراق سقوط کرده بود و تا پای ارتفاعات کله قندی که بخشی از خاک عراق بود، پیشروی کرده بودیم. صبح که هوا روشن شد، بچه های ما از دو طرف تیر می خوردند. در پاسگاه دراجی خط زده بودیم و مانده بودیم، اما در محاصره عراقی ها گرفتار شدیم و مجبور شدیم در این منطقه سنگر دو جداره بزنیم.این روند 3 روز طول کشید تا ارتفاعات کله قندی سقوط کرد. هیچ گاه یادم نمی رود در آن منطقه عراقی ها با هلکوپتر حمله کردند وبرای اولین بار هلکوپتر با آر پی جی زده شد.
قالیباف ادامه داد:در آن زمان یک عراقی از خاکریز عبور کرد و داخل خاکریز ما آمد. به نحوی که خط شکسته شد.یک گردان بچه های کم سن و سال حضور داشتند که ما نگذاشته بودیم در شب عملیات به خط بیایند اما مجبوری شدیم در پدافند از آنها استفاده کنیم. در این زمان دیدم یک بچه 16 ساله کلاه بر سرش گذاشته و با کلاش خود داخل خاکریز خودی تیراندازی می کند. در این لحظه ما با شهید شریفی و شهید حیدری از فرماندهان گردان با هم نشسته بودیم. من وقتی این بچه 16 ساله را دیدم، ناراحت شدم و محکم با دستم پشت سر او زدم که چرا تیر می زنی؟ یادم هست کلاه بر سر این بچه بزرگ بود . کلاهش را بالا آورد و گفت چرا می زنی؟ گفتم مگر نمی بینی، عراقی ها پشتمان نیستند، چرا هنوز تیراندازی می کنی، اما متوجه شدم او یک قوطی کنسرو گذاشته بود و در حال قلق گیری بود تا بتواند در 100 متر جلوتر عراقی ها را بزند.
وی تاکید کرد:روحیه ، شجاعت و آرامش این بچه را نگاه کنید! این رزمنده دید من به عنوان فرمانده لشکر به همراه فرمانده گردان و مسئول لجستیک، در کنارش نشسته ایم و خدا هم بالای سر اوست. این رزمنده دیگر چه نگرانی دارد؟ خط ماند و عراقی هایی که در محاصره آنها بودیم، سقوط کردند. به این می گوییم مدیریت جهادی و مدیریت بیا. مدیریت جهادی یعنی، مدیریت توام با عقلانیت، معنویت و برنامه مشخص.
قالیباف با اشاره به طرح مسائل و موضوعات مربوط به حوزه بانوان از سوی یکی از حضار گفت:امروز با افتخار عرض می کنم که ممکن است که رسیدگی به وضعیت بانوان وظیفه ذاتی شهردای نباشد اما تمامی 12 نکته ای که در این جلسه نسبت به بانوان طرح شد، در شهرداری تهران انجام شده است.
شهردار تهران دومین چالش کشور را چالش در ساختار اداری و اجرایی کشور دانست و گفت: اگر مدیریت جهادی و کاملا پرتحرک باشد، اما ساختار را اجرا نکند، این مدیریت باز هم به موفقیت نمی رسد. سیستم کشور ما قبل از انقلاب متمرکز بوده و بعد از این انقلاب این موضوع تشدید شده است. در همین ایلام اگر بخواهید برای تعمیر یک ساختمان اقدام کنید، اجازه ندارید چرا که باید اجازه از تهران صادر شود. چه کسی بهتر از مدیر استان می توان تصمیم بگیرد که این ساختمان باید تعمیر شود یا نه؛ مدیری که در تهران نشسته و حتی آدرس این ساختمان را ندارد، تصمیم می گیرد و حتما تصمیم او غلط است. حتی اگر تصمیم او درست هم باشد، شانس آورده است